Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik Izaura to efektowne ciasto, nazwane na cześć tytułowej bohaterki szale...
Odsłon: 30494
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2524
Sernik Izaura to efektowne ciasto, nazwane na cześć tytułowej bohaterki szale...
Odsłon: 30494
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2524
Składniki
Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu w lekko osolonej wodzie.
Cebulę drobno siekamy i szklimy na rozgrzanym maśle, następnie dodajemy drobno posiekany czosnek oraz pokrojone w plasterki pieczarki. Trzymamy na ogniu ok. 5 min. po czym dodajemy bulion i gotujemy do momentu odparowania ok. 1/2 bulionu.
Następnie całość zaprawiamy śmietaną i doprawiamy do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny.
Makaron odcedzamy i polewamy gotowym sosem. Posypujemy posiekaną natką pietruszki.
Smacznego!