Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14422
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1677
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16533
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6640
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14422
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1677
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16533
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6640
Składniki
Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu w lekko osolonej wodzie.
Cebulę drobno siekamy i szklimy na rozgrzanym maśle, następnie dodajemy drobno posiekany czosnek oraz pokrojone w plasterki pieczarki. Trzymamy na ogniu ok. 5 min. po czym dodajemy bulion i gotujemy do momentu odparowania ok. 1/2 bulionu.
Następnie całość zaprawiamy śmietaną i doprawiamy do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny.
Makaron odcedzamy i polewamy gotowym sosem. Posypujemy posiekaną natką pietruszki.
Smacznego!