Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 457
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1807
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 370
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 457
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1807
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 370
Składniki
Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu w lekko osolonej wodzie.
Cebulę drobno siekamy i szklimy na rozgrzanym maśle, następnie dodajemy drobno posiekany czosnek oraz pokrojone w plasterki pieczarki. Trzymamy na ogniu ok. 5 min. po czym dodajemy bulion i gotujemy do momentu odparowania ok. 1/2 bulionu.
Następnie całość zaprawiamy śmietaną i doprawiamy do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny.
Makaron odcedzamy i polewamy gotowym sosem. Posypujemy posiekaną natką pietruszki.
Smacznego!