Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kokardki z pieczoną papryką i czosnkiem"
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 63
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 31
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 174
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 234
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 797
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 63
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 31
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 174
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 234
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 797
Składniki
Strąki papryk umyj, wytrzyj do sucha. Ułóż na blasze. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 190 st. Piecz około 45 minut, aż na skórce zaczną pojawiać się ciemne brązowe plamki.
Wtedy wyjmij papryki, przełóż je do grubej foliowej torebki i szczelnie zamknij. Poczekaj, aż strąki przestygną i zacznie odchodzić od nich skórka. Zdejmij ją nożem, usuń środki z pestkami. Strąki pokrój w paseczki.
Makaron wrzuć na posolony wrzątek. Ugotuj go według przepisu podanego na opakowaniu. Czosnek przeciśnij przez praskę, zeszklij go na rozgrzanej oliwie. Wymieszaj z paseczkami papryki. Przypraw solą i pieprzem.
Makaron odcedź, osącz na sitku. Wymieszaj z papryką. Natkę opłucz, osusz, oderwij listki. Pokrój je w paseczki. Posyp nimi gotowe danie. Podawaj bezpośrednio po przygotowaniu.
ok. 75 minut. 1 porcja zawiera 390 kcalŹródło: Tina