Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kokardki z pieczoną papryką i czosnkiem"
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3775
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 622
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3815
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 385
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 714
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3775
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 622
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3815
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 385
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 714
Składniki
Strąki papryk umyj, wytrzyj do sucha. Ułóż na blasze. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 190 st. Piecz około 45 minut, aż na skórce zaczną pojawiać się ciemne brązowe plamki.
Wtedy wyjmij papryki, przełóż je do grubej foliowej torebki i szczelnie zamknij. Poczekaj, aż strąki przestygną i zacznie odchodzić od nich skórka. Zdejmij ją nożem, usuń środki z pestkami. Strąki pokrój w paseczki.
Makaron wrzuć na posolony wrzątek. Ugotuj go według przepisu podanego na opakowaniu. Czosnek przeciśnij przez praskę, zeszklij go na rozgrzanej oliwie. Wymieszaj z paseczkami papryki. Przypraw solą i pieprzem.
Makaron odcedź, osącz na sitku. Wymieszaj z papryką. Natkę opłucz, osusz, oderwij listki. Pokrój je w paseczki. Posyp nimi gotowe danie. Podawaj bezpośrednio po przygotowaniu.
ok. 75 minut. 1 porcja zawiera 390 kcalŹródło: Tina