Do góry

Dania główne Przepis na:

Kokosowe kawałeczki z kurczaka

Kokosowe kawałeczki z kurczaka

Autor:

Przepisów i artykułów: 2230 Ocena: 19009

Dodano:

Odsłon: 2

Sprawdzony przepis na "Kokosowe kawałeczki z kurczaka"

Składniki

  • 1 podwójny filet z kurczaka
  • 2 jajka
  • 1 op. (ok. 10 dag) wiórków kokosowych
  • po ok. 1/2 łyżki mąki pszennej i ziemniaczanej
  • przyprawa do kurczaka z łagodnym curry
  • sól
  • olej do głębokiego smażenia Do sosu: 8 łyżek majonezu
  • 4 łyżki pikantnego keczupu
  • 1 i 1/2 łyżeczki octu winnego
  • 1 łyżeczka cukru pudru
  • szczypta soli
  • szczypta chili
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Kokosowe kawałeczki z kurczaka

Przygotowanie

  1. Filet opłucz, osusz, pokrój na małe kawałki. Mięso włóż do miseczki. Oprósz je solą oraz przyprawą do kurczaka. Przykryj i wstaw do lodówki na godzinę.

  2. Jajka wbij na talerz. Wsyp obie mąki, roztrzep widelcem. Kawałeczki mięsa kolejno zanurzaj w jajkach z mąką. Następnie obtocz w wiórkach kokosowych. Od razu włóż na mocno rozgrzany głęboki olej. Smaż na złoty kolor. Osącz z tłuszczu na papierowym ręczniku. Przygotuj sos: majonez wymieszaj z keczupem. Dodaj ocet winny, cukier puder, sól i chili do smaku. Kokosowe kąski podawaj z sosem.

    Źródło: Tina

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń