Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kokosowe risotto z pieczarkami"
Kofty do bliskowschodnia odmiana szaszłyków. Mnogość występujących w nich prz...
Odsłon: 3122
Cytrynowy krem do tortu na bazie jajek z masłem i soku z cytryny jest bardzo...
Odsłon: 419
W dzisiejszym wpisie podzielę się z Wami moim ulubionym przepisem na aromatyc...
Odsłon: 113
Kofty do bliskowschodnia odmiana szaszłyków. Mnogość występujących w nich prz...
Odsłon: 3122
Cytrynowy krem do tortu na bazie jajek z masłem i soku z cytryny jest bardzo...
Odsłon: 419
W dzisiejszym wpisie podzielę się z Wami moim ulubionym przepisem na aromatyc...
Odsłon: 113
Składniki
Borowiki zalej wrzątkiem. Zostaw na 2-3 godziny i posiekaj. Pieczarki oczyść i pokrój w paski.
Cebule oraz czosnek obierz i drobno posiekaj. Zeszklij na oliwie. Dodaj pieczarki (część odłóż do dekoracji) i mieszając, smaż kilka minut. Wsyp suchy ryż. Dorzuć posiekane borowiki. Wlej pół szklanki bulionu. Duś, mieszając, aż płyn zostanie wchłonięty.
Dolej resztę bulionu i znowu mieszając, czekaj, aż się wchłonie. Na koniec wlej mleko. Gdy i ono zniknie, danie dopraw, przykryj i odstaw na 5 minut. Podawaj ozdobione resztą grzybów.Źródło: Na żywo