Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kokosowe risotto z pieczarkami"
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 327
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11129
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3754
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1289
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 327
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11129
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3754
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1289
Składniki
Borowiki zalej wrzątkiem. Zostaw na 2-3 godziny i posiekaj. Pieczarki oczyść i pokrój w paski.
Cebule oraz czosnek obierz i drobno posiekaj. Zeszklij na oliwie. Dodaj pieczarki (część odłóż do dekoracji) i mieszając, smaż kilka minut. Wsyp suchy ryż. Dorzuć posiekane borowiki. Wlej pół szklanki bulionu. Duś, mieszając, aż płyn zostanie wchłonięty.
Dolej resztę bulionu i znowu mieszając, czekaj, aż się wchłonie. Na koniec wlej mleko. Gdy i ono zniknie, danie dopraw, przykryj i odstaw na 5 minut. Podawaj ozdobione resztą grzybów.Źródło: Na żywo