Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kokosowy filet z dorsza"
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19389
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13109
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1758
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232225
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19389
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13109
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1758
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232225
Składniki
ok. 30 minut
Groszek rozmrozić i odsączyć. Ryż basmati ugotować wg przepisu na opakowaniu. Papryki rozciąć, po usunięciu pestek pokroić w kosteczkę. Imbir obrać, zetrzeć na tarce o małych oczkach albo zeskrobać łyżeczką do herbaty. Filety z dorsza opłukać, osuszyć, podzielić na 8 porcji.
Na patelni rozgrzać oliwę. Wrzucić groszek oraz paprykę. Krótko podsmażyć. Dołożyć imbir i mielony kumin. Smażyć ok. 2 minut, aż przyprawy zaczną intensywnie pachnieć. Wlać mleko kokosowe. Włożyć kawałki ryby. Gotować na małym płomieniu 10 minut. Przyprawić solą, pieprzem oraz sokiem z cytryny.
Połowę listków kolendry posiekać, wrzucić do sosu. Ryż odcedzić. Wyłożyć na talerze obok dorsza w sosie kokosowym. Udekorować pozostałą kolendrą.Źródło: Życie na gorąco