Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kokosowy filet z dorsza"
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10487
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336815
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4469
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424124
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10487
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336815
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4469
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424124
Składniki
ok. 30 minut
Groszek rozmrozić i odsączyć. Ryż basmati ugotować wg przepisu na opakowaniu. Papryki rozciąć, po usunięciu pestek pokroić w kosteczkę. Imbir obrać, zetrzeć na tarce o małych oczkach albo zeskrobać łyżeczką do herbaty. Filety z dorsza opłukać, osuszyć, podzielić na 8 porcji.
Na patelni rozgrzać oliwę. Wrzucić groszek oraz paprykę. Krótko podsmażyć. Dołożyć imbir i mielony kumin. Smażyć ok. 2 minut, aż przyprawy zaczną intensywnie pachnieć. Wlać mleko kokosowe. Włożyć kawałki ryby. Gotować na małym płomieniu 10 minut. Przyprawić solą, pieprzem oraz sokiem z cytryny.
Połowę listków kolendry posiekać, wrzucić do sosu. Ryż odcedzić. Wyłożyć na talerze obok dorsza w sosie kokosowym. Udekorować pozostałą kolendrą.Źródło: Życie na gorąco