Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto palce lizać. A jesienią jest obowiązkowo do zrobienia. Polecam.
Odsłon: 4582
Sobota - to czas na grillowanie. Prosty przepis na smakowity kociołek pełen r...
Odsłon: 254
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 781
Efekt chrupkości najłatwiej uzyskać dodając więcej oleju do smażenia, i tak o...
Odsłon: 1113
Czyli neapolitańska mozzarella w karocy. Uwaga! bardzo syta przekąska.
Odsłon: 296
Ciasto palce lizać. A jesienią jest obowiązkowo do zrobienia. Polecam.
Odsłon: 4582
Sobota - to czas na grillowanie. Prosty przepis na smakowity kociołek pełen r...
Odsłon: 254
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 781
Efekt chrupkości najłatwiej uzyskać dodając więcej oleju do smażenia, i tak o...
Odsłon: 1113
Czyli neapolitańska mozzarella w karocy. Uwaga! bardzo syta przekąska.
Odsłon: 296
Składniki
Zblanszować brokuł (lub jeśli ktoś woli - obgotować ok. 2,5 min). Sparzyć pomidory i obrać ze skórki. Ugotować na twardo jajka. Osączyć na sitku małą puszkę kukurydzy.
Do jogurtu dodać zmiażdżone ząbki czosnku, doprawić solą, pieprzem i cukrem - wymieszać.
W szkalnej misce układać podzielony na drobne różyczki brokuł, pokrojone w ósemki pomidory i jajka. Posypać kukurydzą - delikatnie przemieszać składniki. Polać sosem czosnkowym i oprószyć ziołami prowansalskimi. Podawać schłodzone - najprędzej ok. 15 minut po przygotowaniu.