Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13164
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 110
Szybkie i proste ciasto do kawki
Odsłon: 22700
Smak wiosny!
Odsłon: 396
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 344
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13164
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 110
Szybkie i proste ciasto do kawki
Odsłon: 22700
Smak wiosny!
Odsłon: 396
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 344
Składniki
Zblanszować brokuł (lub jeśli ktoś woli - obgotować ok. 2,5 min). Sparzyć pomidory i obrać ze skórki. Ugotować na twardo jajka. Osączyć na sitku małą puszkę kukurydzy.
Do jogurtu dodać zmiażdżone ząbki czosnku, doprawić solą, pieprzem i cukrem - wymieszać.
W szkalnej misce układać podzielony na drobne różyczki brokuł, pokrojone w ósemki pomidory i jajka. Posypać kukurydzą - delikatnie przemieszać składniki. Polać sosem czosnkowym i oprószyć ziołami prowansalskimi. Podawać schłodzone - najprędzej ok. 15 minut po przygotowaniu.