Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9563
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1098
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4432
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 193
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20829
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9563
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1098
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4432
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 193
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20829
Składniki
Zblanszować brokuł (lub jeśli ktoś woli - obgotować ok. 2,5 min). Sparzyć pomidory i obrać ze skórki. Ugotować na twardo jajka. Osączyć na sitku małą puszkę kukurydzy.
Do jogurtu dodać zmiażdżone ząbki czosnku, doprawić solą, pieprzem i cukrem - wymieszać.
W szkalnej misce układać podzielony na drobne różyczki brokuł, pokrojone w ósemki pomidory i jajka. Posypać kukurydzą - delikatnie przemieszać składniki. Polać sosem czosnkowym i oprószyć ziołami prowansalskimi. Podawać schłodzone - najprędzej ok. 15 minut po przygotowaniu.