Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kolorowa tarta z papryką, cukinią i koktajlowymi pomidorkami"
Barszcz czerwony z tłuczonymi ziemniakami, skwarkami z cebulką na kościach wę...
Odsłon: 77
Bigos z młodej kapusty z dodatkiem kiełbasy i wędzonego boczku. Możemy bigos...
Odsłon: 192
Smaczne i zdrowe frytki z marchewki z piekarnika, idealny dodatek do ryby pie...
Odsłon: 757
Szykowne i wyśmienite danie, które możemy podać na uroczysty niedzielny obia...
Odsłon: 372
Obiad dla Jesieniary.
Odsłon: 516
Barszcz czerwony z tłuczonymi ziemniakami, skwarkami z cebulką na kościach wę...
Odsłon: 77
Bigos z młodej kapusty z dodatkiem kiełbasy i wędzonego boczku. Możemy bigos...
Odsłon: 192
Smaczne i zdrowe frytki z marchewki z piekarnika, idealny dodatek do ryby pie...
Odsłon: 757
Szykowne i wyśmienite danie, które możemy podać na uroczysty niedzielny obia...
Odsłon: 372
Obiad dla Jesieniary.
Odsłon: 516
Składniki
Oczyść i pokrój papryki na małe kawałki. Cukinię i bakłażan pokrój w kostkę.
Rozgrzej oliwę na patelni i podsmaż posiekany czosnek, dodaj pokrojoną w cienkie pióra cebulę. Chwilę podsmażaj.
Rozłóż ciasto na formie do tart. Możesz chwilę je podpiec w piekarniku rozgrzanym do 190 st.
Wymieszaj jajka, śmietanę i mleko, tak by powstała jednolita masa. Wylej ją na ciasto. Na wierzchu układaj kawałki papryki, cukinii, bakłażana. Dodaj podsmażoną cebulkę. Zapiekaj w piekarniku ok. 20 minut, w temperaturze 190 st.
Pod koniec pieczenia posyp tartym serem. Po wyjęciu z piekarnika posyp posiekaną bazylią.Źródło: Olivia