Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kolorowa tarta z papryką, cukinią i koktajlowymi pomidorkami"
 
         
         
         
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 5915
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 1777
 
            Jak przygotować filety śledziowe z młodymi ziemniakami i sałatką z ogórka?
Odsłon: 126
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 5915
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 1777
 
            Jak przygotować filety śledziowe z młodymi ziemniakami i sałatką z ogórka?
Odsłon: 126
 
         
        Składniki
Oczyść i pokrój papryki na małe kawałki. Cukinię i bakłażan pokrój w kostkę.
Rozgrzej oliwę na patelni i podsmaż posiekany czosnek, dodaj pokrojoną w cienkie pióra cebulę. Chwilę podsmażaj.
Rozłóż ciasto na formie do tart. Możesz chwilę je podpiec w piekarniku rozgrzanym do 190 st.
Wymieszaj jajka, śmietanę i mleko, tak by powstała jednolita masa. Wylej ją na ciasto. Na wierzchu układaj kawałki papryki, cukinii, bakłażana. Dodaj podsmażoną cebulkę. Zapiekaj w piekarniku ok. 20 minut, w temperaturze 190 st.
Pod koniec pieczenia posyp tartym serem. Po wyjęciu z piekarnika posyp posiekaną bazylią.Źródło: Olivia