Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kolorowa tarta z papryką, cukinią i koktajlowymi pomidorkami"
Pyszna pasta do pieczywa z wędzonej makreli, ogórka kiszonego, cebuli czerwon...
Odsłon: 920
Pasztet z wątróbek drobiowych bez pieczenia.
Odsłon: 210
Podkręcony smak świątecznych śledzi.
Odsłon: 201
Klopsiki z cukinii i ciecierzycy tylko pozornie są skomplikowanym daniem. Tak...
Odsłon: 39
Pyszna pasta do pieczywa z wędzonej makreli, ogórka kiszonego, cebuli czerwon...
Odsłon: 920
Pasztet z wątróbek drobiowych bez pieczenia.
Odsłon: 210
Podkręcony smak świątecznych śledzi.
Odsłon: 201
Klopsiki z cukinii i ciecierzycy tylko pozornie są skomplikowanym daniem. Tak...
Odsłon: 39
Składniki
Oczyść i pokrój papryki na małe kawałki. Cukinię i bakłażan pokrój w kostkę.
Rozgrzej oliwę na patelni i podsmaż posiekany czosnek, dodaj pokrojoną w cienkie pióra cebulę. Chwilę podsmażaj.
Rozłóż ciasto na formie do tart. Możesz chwilę je podpiec w piekarniku rozgrzanym do 190 st.
Wymieszaj jajka, śmietanę i mleko, tak by powstała jednolita masa. Wylej ją na ciasto. Na wierzchu układaj kawałki papryki, cukinii, bakłażana. Dodaj podsmażoną cebulkę. Zapiekaj w piekarniku ok. 20 minut, w temperaturze 190 st.
Pod koniec pieczenia posyp tartym serem. Po wyjęciu z piekarnika posyp posiekaną bazylią.Źródło: Olivia