Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1280
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 743
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1394
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1280
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 743
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1394
Składniki
Ziemniki ugotować w osolonej wodzie, odcedzić i odparować, jeszcze ciepłe przepuścić przeż maszynkę lub przetrzeć przez sito, a następnie wyłożyć na wysypaną mąką stolnicę, formując niewielki kopiec. Oba rodzaję mąki przesiąć razem. Do dziórki w kopcu wbijamy dwa jajka, wsypujemy mąkę i szybko mieszamy najlepiej używać do tego dużego noża. Gdy wszystko się zlączy w jednolitą masę formułować wałki około średnicy 3cm i kroić skośnie w poprzek. Gotować natychmiast w osolonej wodzie.