Do góry

Dania główne Przepis na:

Kopytka

Kopytka

Autor:

Przepisów i artykułów: 30 Ocena: 68

Dodano:

Odsłon: 718

Super sprawdzają się do obiadu.

Składniki

5-6 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Ziemniki ugotować w osolonej wodzie, odcedzić i odparować, jeszcze ciepłe przepuścić przeż maszynkę lub przetrzeć przez sito, a następnie wyłożyć na wysypaną mąką stolnicę, formując niewielki kopiec. Oba rodzaję mąki przesiąć razem. Do dziórki w kopcu wbijamy dwa jajka, wsypujemy mąkę i szybko mieszamy najlepiej używać do tego dużego noża. Gdy wszystko się zlączy w jednolitą masę formułować wałki około średnicy 3cm i kroić skośnie w poprzek. Gotować natychmiast w osolonej wodzie.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń