Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 320
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 27818
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 8990
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 747
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 320
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 27818
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 8990
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 747
Składniki
Mięso natnij między kośćmi. Następnie zwiąż ze sobą dwa zewnętrzne kawałki żeber. Połączone mięso wygnij tak, aby utworzyły rodzaj korony. Olej podgrzej, a następnie zalej nim zgniecione ząbki czosnku. Po chwili wsyp przyprawy i natrzyj mięso.
Wstaw je na noc do lodówki. Koronę włóż do okrągłego naczynia. Końce kości owiń folią aluminiową, aby się nie przypaliły. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz 60 minut w temp. 200° C. Przygotuj nadzienie. Kaszę i komosę opłucz. Na patelni rozgrzej olej i zeszklij kawałki cebuli. Wsyp nerkowce i przyprawy.
Chwilę podsmaż i dodaj obie kasze. Wlej 2 szklanki wody i gotuj na małym ogniu, aż wchłoną całą wodę. Dodaj natkę, wlej sos sojowy i sok z cytryny. Wymieszaj. Nadzieniem wypełnij wystudzoną koronę. Następnie zmniejsz temperaturę do 175° C i piecz jeszcze 30 minut.Źródło: Na żywo