Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 62
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 106
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 63
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 125
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 62
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 106
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 63
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 125
Składniki
Mięso natnij między kośćmi. Następnie zwiąż ze sobą dwa zewnętrzne kawałki żeber. Połączone mięso wygnij tak, aby utworzyły rodzaj korony. Olej podgrzej, a następnie zalej nim zgniecione ząbki czosnku. Po chwili wsyp przyprawy i natrzyj mięso.
Wstaw je na noc do lodówki. Koronę włóż do okrągłego naczynia. Końce kości owiń folią aluminiową, aby się nie przypaliły. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz 60 minut w temp. 200° C. Przygotuj nadzienie. Kaszę i komosę opłucz. Na patelni rozgrzej olej i zeszklij kawałki cebuli. Wsyp nerkowce i przyprawy.
Chwilę podsmaż i dodaj obie kasze. Wlej 2 szklanki wody i gotuj na małym ogniu, aż wchłoną całą wodę. Dodaj natkę, wlej sos sojowy i sok z cytryny. Wymieszaj. Nadzieniem wypełnij wystudzoną koronę. Następnie zmniejsz temperaturę do 175° C i piecz jeszcze 30 minut.Źródło: Na żywo