Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1016
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 138
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2186
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4200
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1016
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 138
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2186
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4200
Składniki
Mięso natnij między kośćmi. Następnie zwiąż ze sobą dwa zewnętrzne kawałki żeber. Połączone mięso wygnij tak, aby utworzyły rodzaj korony. Olej podgrzej, a następnie zalej nim zgniecione ząbki czosnku. Po chwili wsyp przyprawy i natrzyj mięso.
Wstaw je na noc do lodówki. Koronę włóż do okrągłego naczynia. Końce kości owiń folią aluminiową, aby się nie przypaliły. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz 60 minut w temp. 200° C. Przygotuj nadzienie. Kaszę i komosę opłucz. Na patelni rozgrzej olej i zeszklij kawałki cebuli. Wsyp nerkowce i przyprawy.
Chwilę podsmaż i dodaj obie kasze. Wlej 2 szklanki wody i gotuj na małym ogniu, aż wchłoną całą wodę. Dodaj natkę, wlej sos sojowy i sok z cytryny. Wymieszaj. Nadzieniem wypełnij wystudzoną koronę. Następnie zmniejsz temperaturę do 175° C i piecz jeszcze 30 minut.Źródło: Na żywo