Do góry

Dania główne Przepis na:

Koszyczki z ciasta francuskiego z pieczarkami

Koszyczki z ciasta francuskiego z pieczarkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 2250 Ocena: 19074

Dodano:

Odsłon: 4

Wypróbowany przepis na "Koszyczki z ciasta francuskiego z pieczarkami"

Składniki

  • Składniki 6 gotowych koszyczków z ciasta francuskiego
  • 25 dag pieczarek
  • kilka plastrów szynki
  • 25 dag serka mascarpone
  • kilka gałązek natki
  • łyżka masła
  • sól
  • pieprz
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Koszyczki z ciasta francuskiego z pieczarkami

Przygotowanie

  1. Koszyczki z ciasta francuskiego włóż do nagrzanego do 180°C piekarnika, piecz ok. 15 minut.

  2. Pieczarki obierz, pokrój na ćwiartki, usmaż na maśle. Przypraw do smaku solą i pieprzem. Porcjami dodawaj serek mascarpone, mieszając. Smaż chwilę, aż masa zgęstnieje. Przypraw.

  3. Gorące koszyczki napełnij pieczarkami. Ułóż po plasterku zwiniętej szynki, udekoruj natką.

  4. Czas przygotowania 25 min, ilość porcji 6, cena za porcję 2 zł.

    Źródło: Chwila dla Ciebie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń