Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie bezmięsne
Pyszne, soczyste i delikatne mięso gotowane w mleku, nie tylko dla tych, któr...
Odsłon: 44
Przepis dnia
Pieczonki w papilotkach to turecki sposób na zamknięcie smaku w jednym, papie...
Odsłon: 13010
W te ciemne, chłodne popołudnia fajnie jest przypomnieć sobie smak lata. :) N...
Odsłon: 79
Pyszne, soczyste i delikatne mięso gotowane w mleku, nie tylko dla tych, któr...
Odsłon: 44
Przepis dnia
Pieczonki w papilotkach to turecki sposób na zamknięcie smaku w jednym, papie...
Odsłon: 13010
W te ciemne, chłodne popołudnia fajnie jest przypomnieć sobie smak lata. :) N...
Odsłon: 79
Składniki
Kalafior ugotować (jak macie parowar ugotować na parze jest dużo smaczniejszy)
Kotleciki: 9 jaj ugotować na twardo,obrać ze skorupki,zetrzeć na tarce Cebulę i paprykę pokroić w drobną kosteczkę,pieczarki zetrzeć na tarce i wszystko podsmażyć na patelni -gotowe warzywka dodać do wcześniej startych jaj przyprawić do smaku
Dodać jedno surowe jajko i wsypać troszkę bułki tartej Formować kotleciki
Gotowe kotlety obtaczamy w bułce tartej i smażymy na oleju na złoty kolor podajemy z kalafiorem,którego na końcu polewamy lekko tłuszczem z kotletów Życzę smacznego!!! Do kotletów można także dodać zieloną cebulkę ale nie koniecznie...