Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kotleciki mięsno-buraczane"
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1969
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1647
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2669
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1969
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1647
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2669
Składniki
Buraki obierz i ugotuj. Gdy ostygną, zetrzyj na tarce o du żych lub średnich oczkach.
Mięso wołowe zmiel z pokrojoną cebulą. Dodaj ser feta, buł kę tartą oraz posiekaną natkę pietruszki, jajko, sól i pieprz.
Z przygotowanej masy mięsnej uformuj małe kotleciki.
Wymieszaj panier ki, po czym obtocz w niej mięso.
Na patelni rozgrzej mocno olej. Usmaż kotleciki z obu stron na złoty kolor.
Danie serwuj z ziemniakami.
Czas przygotowania: 40 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 250. Stopień trudności: łatwy.Źródło: Telemax