Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kotleciki mięsno-buraczane"
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19759
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2900
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3994
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 648
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19759
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2900
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3994
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 648
Składniki
Buraki obierz i ugotuj. Gdy ostygną, zetrzyj na tarce o du żych lub średnich oczkach.
Mięso wołowe zmiel z pokrojoną cebulą. Dodaj ser feta, buł kę tartą oraz posiekaną natkę pietruszki, jajko, sól i pieprz.
Z przygotowanej masy mięsnej uformuj małe kotleciki.
Wymieszaj panier ki, po czym obtocz w niej mięso.
Na patelni rozgrzej mocno olej. Usmaż kotleciki z obu stron na złoty kolor.
Danie serwuj z ziemniakami.
Czas przygotowania: 40 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 250. Stopień trudności: łatwy.Źródło: Telemax