Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kotleciki na pikantnie z cebulką"
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 16733
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1042
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4347
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 990
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 1202
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 4173
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 16733
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1042
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4347
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 990
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 1202
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 4173
Składniki
ok. 35 minut
Natkę pietruszki opłukać, osuszyć, oderwać listki od gałązek i drobno je posiekać. Cebule obrać, jedną odłożyć, pozostałe pokroić w cienkie plasterki i wymieszać je z połową natki. Przyprawić do smaku solą i chili. Odłożoną cebulę posiekać.
Ziemniaki obrać, drobno zetrzeć. Mięso mielone wymieszać z resztą natki. Dodać posiekaną cebulę, starte ziemniaki i jajko. Dołożyć koncentrat pomidorowy. Masę przyprawić na pikantnie solą, kuminem, mieloną papryką i chili. Dobrze wyrobić. Z mięsnej masy uformować 12 owalnych kotlecików.
Na patelni rozgrzać oliwę. Włożyć kotleciki, smażyć przez 6 minut. Pomidory pokroić w kostkę. Dodać do plasterków cebuli wymieszanych z natką. Nałożyć na gotowe kotleciki. Danie serwować np. z kaszą bulgur albo z chlebkiem pita.Źródło: Życie na gorąco