Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kotleciki na pikantnie z cebulką"
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1476
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1665
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 60
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1476
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1665
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 60
Składniki
ok. 35 minut
Natkę pietruszki opłukać, osuszyć, oderwać listki od gałązek i drobno je posiekać. Cebule obrać, jedną odłożyć, pozostałe pokroić w cienkie plasterki i wymieszać je z połową natki. Przyprawić do smaku solą i chili. Odłożoną cebulę posiekać.
Ziemniaki obrać, drobno zetrzeć. Mięso mielone wymieszać z resztą natki. Dodać posiekaną cebulę, starte ziemniaki i jajko. Dołożyć koncentrat pomidorowy. Masę przyprawić na pikantnie solą, kuminem, mieloną papryką i chili. Dobrze wyrobić. Z mięsnej masy uformować 12 owalnych kotlecików.
Na patelni rozgrzać oliwę. Włożyć kotleciki, smażyć przez 6 minut. Pomidory pokroić w kostkę. Dodać do plasterków cebuli wymieszanych z natką. Nałożyć na gotowe kotleciki. Danie serwować np. z kaszą bulgur albo z chlebkiem pita.Źródło: Życie na gorąco