Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kotleciki rybne"
Przepis dnia
Proponuję Wam mega pyszne kotleciki rybne, takie paluchy rybne w kukurydziane...
Odsłon: 1332
Usmażony kotlet jagnięcy podany z kaszą jaglaną i ostrym sosem z papryczek ch...
Odsłon: 17
Masz ochotę na smaczny deserek to polecam ten oto bezowy deser ze śmietaną i...
Odsłon: 49
Usmażony kotlet jagnięcy podany z kaszą jaglaną i ostrym sosem z papryczek ch...
Odsłon: 17
Masz ochotę na smaczny deserek to polecam ten oto bezowy deser ze śmietaną i...
Odsłon: 49
Składniki
Z umytych ryb wytnij filety, tzn. odkrój od kręgosłupa i ości mięso ryby tak, aby otrzymać samo czyste mięso. Usuń też widoczne, duże ości. Suchą bułkę zalej mlekiem, odstaw na ok. 10 min. Cebulę drobno posiekaj. Jajko na twardo pokrój w drobną kostkę. Filety oraz boczek zmiel w maszynce do mięsa (małe sitko).
Do miski włóż zmielone ryby z boczkiem, dodaj odciśniętą z nadmiaru mleka kajzerkę, przeciśnięty przez praskę czosnek, posiekaną cebulę, jajko na twardo, posiekaną natkę oraz jajka. Dokładnie wymieszaj. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Wilgotnymi dłońmi uformuj z masy kotleciki i obtocz je w bułce tartej. Smaż na mocno rozgrzanym oleju, z obu stron na złoto. Kotleciki ułóż na papierowych ręcznikach, aby osączyć je z nadmiaru tłuszczu.
Przygotuj sos: do jogurtu dodaj majonez, musztardę oraz szczypiorek, wymieszaj. Podawaj z kotlecikami.
50 minut. Sztuka: 220 kilokalorii.Źródło: Świat i Ludzie
Przepisy Dania główne
Dania główne
Wiosenne fileciki z kurczaka
Dania główne
Kotlet jagnięcy z kością z combra z kaszą jaglaną i ostrym sosem.
Dania główne
Ryż z kurczakiem
Dania główne
Pinsa drugie odkrycie
Wiosenne fileciki z kurczaka
Sposób na danie z filetem kurczaka w roli głównej, pod warzywna pierzynką. W...
Odsłon: 21
Kotlet jagnięcy z kością z combra z kaszą jaglaną i ostrym sosem.
Usmażony kotlet jagnięcy podany z kaszą jaglaną i ostrym sosem z papryczek ch...
Odsłon: 17