Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kotleciki z kostką"
Chleb upiekłam z dwóch rodzajów mąki, żytniej i pszennej chlebowej. Chleb jes...
Odsłon: 9822
Najlepsza sałatka ogórkowa, poważnie. Chrupiący ogórek, oliwki i słona feta p...
Odsłon: 125
Dzisiaj szaszłyki z polędwiczki wieprzowej, świeżej papryki oraz cebuli czerw...
Odsłon: 23
Najlepsza sałatka ogórkowa, poważnie. Chrupiący ogórek, oliwki i słona feta p...
Odsłon: 125
Dzisiaj szaszłyki z polędwiczki wieprzowej, świeżej papryki oraz cebuli czerw...
Odsłon: 23
Składniki
Soczewicę opłucz na sitku, osącz. Cebulę obierz, posiekaj, zeszklij na rozgrzanym maśle. Dołóż soczewicę. Smaż dalej jeszcze chwilę. Podlej 3 szklankami wody. Doprowadź do wrzenia, po czym zmniejsz płomień i gotuj pod przykryciem około 30 minut.
Pomarańczę obierz ze skórki, dokładnie usuń białą warstwę, z miąższu wytnij cienkie cząstki. Granat przekrój na pół, wybierz miąższ. Rodzynki dodaj do soczewicy 5 minut przed końcem duszenia. Przypraw ją bulionem, cynamonem i goździkami, ew. jeszcze posól.
Kotleciki opłucz, osusz. Włóż na patelnię z rozgrzanym olejem. Smaż po 3–4 minuty z każdej strony. Pod koniec posyp solą oraz pieprzem. Gotową soczewicę wymieszaj z cząstkami pomarańczy i miąższem granatu. Serwuj jako dodatek do mięsa. Udekoruj miętą.Źródło: Naj
Przepisy Dania główne
Dania główne
Potrawka z grilla w dwóch odsłonach
Dania główne
Kurczak pieczony w majonezie
Dania główne
Wątróbka w sosie śmietanowym
Dania główne
Kotlety z cukinii
Potrawka z grilla w dwóch odsłonach
Lato to czas przyrządzania potraw na świeżym powietrzu. Idealnie sprawdza się...
Odsłon: 35
Kurczak pieczony w majonezie
Chciałbym wam zaprezentować niecodzienny sposób na wykorzystanie majonezu. Pr...
Odsłon: 64