Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kotleciki z kurczaka na groszkowym piure"
Prosty przepis na dużą ilość pierogów, które można zamrozić i przygotować póź...
Odsłon: 479
Tak pysznego dania jeszcze nie jedliście a wystarczy dodać jeden składnik. So...
Odsłon: 204
Mniej czasochłonna i lżejsza wersja kotlecików.
Odsłon: 119
Prosta do przygotowania, pyszna surówka z czerwonej kapusty z dodatkiem kukur...
Odsłon: 171
Prosty przepis na dużą ilość pierogów, które można zamrozić i przygotować póź...
Odsłon: 479
Tak pysznego dania jeszcze nie jedliście a wystarczy dodać jeden składnik. So...
Odsłon: 204
Mniej czasochłonna i lżejsza wersja kotlecików.
Odsłon: 119
Prosta do przygotowania, pyszna surówka z czerwonej kapusty z dodatkiem kukur...
Odsłon: 171
Składniki
Ziemniaki obierz, opłucz, pokrój w większą kostkę. Zalej posoloną wodą tak, by było jej dwa razy tyle co ziemniaków. Gdy woda zawrze, zmniejsz płomień i gotuj 10 min. 2 min przed końcem gotowania do ziemniaków wsyp zamrożony groszek (nie przykrywaj garnka pokrywką, by groszek nie stracił ładnego koloru).
Warzywa dokładnie osącz na durszlaku, przełóż do miski. Dodaj mleko oraz śmietanę i ew. szczyptę pieprzu do smaku. Ubij tłuczkiem (jeśli wolisz gładkie aksamitne piure, zmiksuj wszystko blenderem). Piure przykryj i trzymaj w cieple, np. w piekarniku pod grzanym do 50 st.
Mięso umyj, osusz, pokrój na kotleciki. Lekko je rozbij, oprósz solą i pieprzem. Usmaż na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiano. Na talerze nałóż piure, obok ułóż kot leciki. Polej je pesto, udekoruj cytryną.Źródło: Tina