Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kotleciki z twarogiem"
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 583
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 194
Polecam.
Odsłon: 925
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 256
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 583
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 194
Polecam.
Odsłon: 925
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 256
Składniki
Ziemniaki wyszoruj starannie pod bieżącą wodą, pozostaw ze skórką. Włóż do garnka z osolonym wrzątkiem i ugotuj do miękkości (ok. 20 minut). Odcedź, pozostaw do całkowitego ostudzenia.
Ziemniaki obierz z łupinek, przepuść przez praskę, zmiel w maszynce do mięsa lub rozgnieć tłuczkiem do ziemniaków. Boczek pokrój w drobną kostkę. Wrzuć na rozgrzaną patelnię bez tłuszczu. Wysmaż rumiane skwarki. Opłucz i osusz natkę, poodrywaj listki i drobno posiekaj. Twaróg rozgnieć widelcem lub również przepuść przez maszynkę.
W dużej misce wymieszaj starannie rozdrobnione ziemniaki, wytopione skwarki (część odłóż do posypania gotowych kotlecików), posiekaną natkę oraz twaróg. Dodaj całe jajka oraz łyżkę oleju. Wsyp kaszę mannę, mąkę oraz po szczypcie soli i pieprzu do smaku.
Z przygotowanej masy formuj w dłoniach nieduże kotlecik. Blachę do pieczenia wyłóż pergaminem. Ułóż kotleciki. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 210 st. Piecz 10 minut.
Cebule obierz, umyj, poszatkuj grubo. Na patelni rozgrzej 2 łyżki oleju. Przesmaż cebulę, wymieszaj ze skwarkami. Posyp kotleciki.Źródło: Świat kobiety