Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kotlet faszerowany suszonymi pomidorami"
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8106
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1171
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9883
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4536
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 550
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8106
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1171
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9883
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4536
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 550
Składniki
Schab delikatnie rozbij, np. przez folię spożywczą, oprósz solą oraz pieprzem. Odstaw w chłodne miejsce. Suszone pomidory drobniutko posiekaj. Pokrój w plastry topione serki. Rozłóż je na połowie kotleta, posyp posiekanymi pomidorami. Mięso złóż na pół, ściskając mocno brzegi, aby farsz nie wypadł.
Bułkę rozmieszaj z parmezanem (albo ze zmielonymi orzechami czy pokruszonymi płatkami kukurydzianymi). Zanurzaj kotlety najpierw w roztrzepanym jajku, potem obtaczaj w bułce z serem. Smaż około 10 minut na rozgrzanym oleju. Kotlety serwuj z ryżem.
Czas: około 30 minut.Źródło: Dobry Tydzień