Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotlet faszerowany suszonymi pomidorami

Kotlet faszerowany suszonymi pomidorami

Autor:

Przepisów i artykułów: 1520 Ocena: 12889

Dodano:

Odsłon: 4

Wypróbowany przepis na "Kotlet faszerowany suszonymi pomidorami"

Składniki

  • 4 plastry schabu środkowego (albo mięsa z piersi indyka)
  • 20 dag serka topionego ze szczypiorkiem
  • 10 dag suszonych pomidorów w oliwie
  • sól
  • pieprz
  • jajko
  • 20 dag bułki tartej
  • 10 dag startego parmezanu lub trochę zmielonych orzechów włoskich
  • olej
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Kotlet faszerowany suszonymi pomidorami

Przygotowanie

  1. Schab delikatnie rozbij, np. przez folię spożywczą, oprósz solą oraz pieprzem. Odstaw w chłodne miejsce. Suszone pomidory drobniutko posiekaj. Pokrój w plastry topione serki. Rozłóż je na połowie kotleta, posyp posiekanymi pomidorami. Mięso złóż na pół, ściskając mocno brzegi, aby farsz nie wypadł.

  2. Bułkę rozmieszaj z parmezanem (albo ze zmielonymi orzechami czy pokruszonymi płatkami kukurydzianymi). Zanurzaj kotlety najpierw w roztrzepanym jajku, potem obtaczaj w bułce z serem. Smaż około 10 minut na rozgrzanym oleju. Kotlety serwuj z ryżem.

  3. Czas: około 30 minut.

    Źródło: Dobry Tydzień

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń