Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczone kotlety z warzywami
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5298
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 849
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11728
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5061
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1315
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5298
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 849
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11728
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5061
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1315
Składniki
Pieczone kotlety jagnięce w indyjskim stylu 5 dużych kotletów jagnięcych 1 pokrojona cebula 1 pokrojona papryka marynowane w: 1 łyżce tandoori masali 1 łyżce oliwy z oliwek 1/2 łyżeczce kurkumy 1/2 łyżeczce chilli 1/2 łyżeczce kolendry 1/2 łyżeczce kuminu 1 łyżeczce papryki 1 łyżce passaty Podsmażamy kotlety z dwóch stron, umieszczamy w żaroodpornym naczyniu, przykrywamy i pieczemy w rozgrzanym piekarniku na gazie 6 przez 40-45 minut.