Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotlety jagnięce po indyjsku

Kotlety jagnięce po indyjsku

Autor:

Przepisów i artykułów: 4 Ocena: 10

Dodano:

Odsłon: 1119

Pieczone kotlety z warzywami

Składniki

  • Kotlety jagnięce
  • Cebula
  • Papryka
1-2 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Kotlety jagnięce po indyjsku

Przygotowanie

  1. Pieczone kotlety jagnięce w indyjskim stylu

    5 dużych kotletów jagnięcych
    1 pokrojona cebula
    1 pokrojona papryka
     marynowane w:
    1 łyżce tandoori masali
    1 łyżce oliwy z oliwek
    1/2 łyżeczce kurkumy
    1/2 łyżeczce chilli
    1/2 łyżeczce kolendry
    1/2 łyżeczce kuminu
    1 łyżeczce papryki
    1 łyżce passaty 

    Podsmażamy kotlety z dwóch stron, umieszczamy w żaroodpornym naczyniu, przykrywamy i pieczemy w rozgrzanym piekarniku na gazie 6 przez 40-45 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń