Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kotlety mielone z natką"
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113060
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 443
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 786
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 582
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113060
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 443
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 786
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 582
Składniki
Cebulę obrać, drobno posiekać, podsmażyć z przeciśniętym przez praskę czosnkiem na 1 łyżce masła, wystudzić. Kajzerkę namoczyć w mleku, gdy zmięknie, odcisnąć.
Mięso dokładnie wymieszać z jajkiem, podsmażoną cebulą, bułką i natką, doprawić solą i pieprzem.
Z masy formować owalne kotlety, delikatnie oprószyć mąką, obtoczyć w bułce tartej, smażyć na złoto z każdej strony na rozgrzanym smalcu.
Pod koniec smażenia podlać 100 ml ciepłej wody, przykryć pokrywą, dusić ok. 10 min, zdjąć pokrywę, odparować. Podawać ze szczypiorkiem.
Kotlety formuj zwilżonymi dłońmi. Przed położeniem ich na patelnię lekko je spłaszcz. Podczas smażenia nie oszczędzaj smalcu!
ok. 25 minutŹródło: Twoje Imperium