Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kotlety mielone z natką"
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 332
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 387
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 125
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 332
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 387
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 125
Składniki
Cebulę obrać, drobno posiekać, podsmażyć z przeciśniętym przez praskę czosnkiem na 1 łyżce masła, wystudzić. Kajzerkę namoczyć w mleku, gdy zmięknie, odcisnąć.
Mięso dokładnie wymieszać z jajkiem, podsmażoną cebulą, bułką i natką, doprawić solą i pieprzem.
Z masy formować owalne kotlety, delikatnie oprószyć mąką, obtoczyć w bułce tartej, smażyć na złoto z każdej strony na rozgrzanym smalcu.
Pod koniec smażenia podlać 100 ml ciepłej wody, przykryć pokrywą, dusić ok. 10 min, zdjąć pokrywę, odparować. Podawać ze szczypiorkiem.
Kotlety formuj zwilżonymi dłońmi. Przed położeniem ich na patelnię lekko je spłaszcz. Podczas smażenia nie oszczędzaj smalcu!
ok. 25 minutŹródło: Twoje Imperium