Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kotlety mielone z natką"
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2512
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3434
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1505
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2210
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2512
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3434
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1505
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2210
Składniki
Cebulę obrać, drobno posiekać, podsmażyć z przeciśniętym przez praskę czosnkiem na 1 łyżce masła, wystudzić. Kajzerkę namoczyć w mleku, gdy zmięknie, odcisnąć.
Mięso dokładnie wymieszać z jajkiem, podsmażoną cebulą, bułką i natką, doprawić solą i pieprzem.
Z masy formować owalne kotlety, delikatnie oprószyć mąką, obtoczyć w bułce tartej, smażyć na złoto z każdej strony na rozgrzanym smalcu.
Pod koniec smażenia podlać 100 ml ciepłej wody, przykryć pokrywą, dusić ok. 10 min, zdjąć pokrywę, odparować. Podawać ze szczypiorkiem.
Kotlety formuj zwilżonymi dłońmi. Przed położeniem ich na patelnię lekko je spłaszcz. Podczas smażenia nie oszczędzaj smalcu!
ok. 25 minutŹródło: Twoje Imperium