Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kotlety na jarzynce"
Chrupiąca skórka i soczyste mięsko a to wszystko w baaardzo smacznym pomidoro...
Odsłon: 2153
Kurczak w jarzynce to pyszna propozycja idealna na obiad. Sycące, pożywne, ba...
Odsłon: 1219
Warzywa zamknięte w słoikach do zimowego rosołu i nie tylko polecam
Odsłon: 459
Pierogi z mięsem są smakowite i pożywne. Do ich samodzielnego gotowania może...
Odsłon: 568
Niebanalne a jednocześnie proste i pyszne danie z grilla. Kremowy rozpływając...
Odsłon: 42
Tradycyjnie białe szparagi są podawane z białym sosem holenderskim. Przygotow...
Odsłon: 225
Pierogi z mięsem są smakowite i pożywne. Do ich samodzielnego gotowania może...
Odsłon: 568
Niebanalne a jednocześnie proste i pyszne danie z grilla. Kremowy rozpływając...
Odsłon: 42
Tradycyjnie białe szparagi są podawane z białym sosem holenderskim. Przygotow...
Odsłon: 225
Składniki
Fasolę przebierz, przepłucz na sicie, a następnie umieść w misce i zalej dużą ilością wody. Odstaw na kilka godzin, a najlepiej na całą noc. Następnego dnia odlej wodę.
Namoczoną fasolę przełóż do garnka, zalej czystą wodą. Gotuj, aż będzie miękka (ok. 60 minut). Pod sam koniec gotowania lekko posól. Odlej na sicie, pozostaw do ocieknięcia i całkowitego wystudzenia.
Czerstwą kajzerkę (lub kawałek innego pszennego pieczywa) namocz w mleku. Cebule obierz, opłucz, osusz, a potem pokrój w kostkę. Zrumień na 2 łyżkach oleju (lub smalcu), przestudź. Fasolę, usmażoną cebulkę i odciśniętą bułkę zmiel w maszynce do mielenia mięsa.
Koperek opłucz starannie, osusz na papierowym ręczniku kuchennym, drobno poszatkuj. Do zmielonej masy dodaj jajka, posiekany koperek oraz sól i pieprz do smaku, starannie wyrób. Formuj owalne kotleciki, obtaczaj je w tartej bułce (ok. 5 łyżek). Smaż na oleju lub smalcu po ok. 8 min z każdej strony.
W garnku zagotuj wodę z solą, wrzuć zamrożoną marchewkę z groszkiem, gotuj do miękkości, odcedź. Przygotuj zasmażkę z 1-2 łyżek oleju oraz mąki. Połącz z warzywami, dopraw solą. Podawaj do kotletów.Źródło: Świat kobiety
Przepisy Dania główne
Dania główne
Pierogi z mięsem mielonym surowym
Dania główne
Filet z kurczaka z pieczarkami i białą kaszą gryczaną
Dania główne
Dorada z rusztu na grillowanych warzywach
Dania główne
Ligawa wolowa w sosie winno - warzywnym.
Pierogi z mięsem mielonym surowym
Pierogi z mięsem są smakowite i pożywne. Do ich samodzielnego gotowania może...
Odsłon: 568
Filet z kurczaka z pieczarkami i białą kaszą gryczaną
Szybkie, syte jednogarnkowe danie.
Odsłon: 26