Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kotlety schabowe"
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1014
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2919
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1014
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2919
Składniki
Kotlety opłucz, osusz, każdy przykryj woreczkiem foliowym i zbij delikatnie z obu stron tłuczkiem do mięsa. Posyp solą i pieprzem, odstaw na kwadrans.
Ser żółty pokrój na szerokie paski. Jajka ubij ze szczyptą soli. Do osobnej miseczki wsyp bułkę tartą. Na patelni rozgrzej tłuszcz. Każdy kotlet namaczaj w jajku, bułce tartej, kładź na rozgrzanym tłuszczu. Smaż z obu stron po 4 minuty. Zdejmuj z patelni, odłóż na kilka minut na papier, by osączyć je z tłuszczu.
Plastry żółtego sera lekko rozgrzej na suchej patelni, zwiń w ruloniki, przebij wykałaczkami, podawaj z natką pietruszki, ziemniakami i surówką.
CZAS: około 20 minutŹródło: Dobry Tydzień