Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kotlety schabowe"
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11063
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4898
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1045
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9571
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1423
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11063
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4898
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1045
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9571
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1423
Składniki
Kotlety opłucz, osusz, każdy przykryj woreczkiem foliowym i zbij delikatnie z obu stron tłuczkiem do mięsa. Posyp solą i pieprzem, odstaw na kwadrans.
Ser żółty pokrój na szerokie paski. Jajka ubij ze szczyptą soli. Do osobnej miseczki wsyp bułkę tartą. Na patelni rozgrzej tłuszcz. Każdy kotlet namaczaj w jajku, bułce tartej, kładź na rozgrzanym tłuszczu. Smaż z obu stron po 4 minuty. Zdejmuj z patelni, odłóż na kilka minut na papier, by osączyć je z tłuszczu.
Plastry żółtego sera lekko rozgrzej na suchej patelni, zwiń w ruloniki, przebij wykałaczkami, podawaj z natką pietruszki, ziemniakami i surówką.
CZAS: około 20 minutŹródło: Dobry Tydzień