Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 30 Ocena: 48
Dodano: 08.11.2008
Odsłon: 1591
3-4 os. | 60 min | średnie | przystępne |
Przyprawić kotlety wieprzowe solą i pieprzem do smaku.Odstawić na czas przygotowania polewy.Aby przygotować polewę,należy umieścić w małym rondlu miód,sherry,sok pomarańczowy,oliwę i imbir;podgrzewac delikatnie ,ciągle mieszając,aż składniki połącząsię dokładnie.Piec kotlety na naoliwionym ruszcie,nad gorącymi węglami przez ok.5 min. po każdej stronie.Posmarować kotlety zalewą i piec przez kolejne 2-4 min. po każdej stronie,często smarując zalewą.Przełożyć kotlety na ciepłe talerze ,podawać gorące.
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)