Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety schabowe z grilla w pysznej marynacie.
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 279
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 279
Składniki
Przyprawić kotlety wieprzowe solą i pieprzem do smaku.Odstawić na czas przygotowania polewy.Aby przygotować polewę,należy umieścić w małym rondlu miód,sherry,sok pomarańczowy,oliwę i imbir;podgrzewac delikatnie ,ciągle mieszając,aż składniki połącząsię dokładnie.Piec kotlety na naoliwionym ruszcie,nad gorącymi węglami przez ok.5 min. po każdej stronie.Posmarować kotlety zalewą i piec przez kolejne 2-4 min. po każdej stronie,często smarując zalewą.Przełożyć kotlety na ciepłe talerze ,podawać gorące.