Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety schabowe z grilla w pysznej marynacie.
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 180
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 116
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2644
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 107651
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 180
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 116
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2644
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 107651
Składniki
Przyprawić kotlety wieprzowe solą i pieprzem do smaku.Odstawić na czas przygotowania polewy.Aby przygotować polewę,należy umieścić w małym rondlu miód,sherry,sok pomarańczowy,oliwę i imbir;podgrzewac delikatnie ,ciągle mieszając,aż składniki połącząsię dokładnie.Piec kotlety na naoliwionym ruszcie,nad gorącymi węglami przez ok.5 min. po każdej stronie.Posmarować kotlety zalewą i piec przez kolejne 2-4 min. po każdej stronie,często smarując zalewą.Przełożyć kotlety na ciepłe talerze ,podawać gorące.