Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkie kotleciki w sam raz na lato.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8439
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 522
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8439
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 522
Składniki
Z kalafoira usunac liście i ugotować go w lekko posolonej wodzie. Cebule obrać, pokroić w drobną kostke i zeszklic na odrobinie oleju. Kalafiora dokładnie osączyć, wystudzić i rozgnieść lub zmielić. Dodać jajo, zeszklona cebule i przyprawy i tyle bułki tartej zeby wyszła masa podobna do tej na kotlety mielone. Masę dokładnie wyrobić. Formowac z niej kotlety (mozna obtaczać w tartej bułce) i smażyć na oleju na złoty kolor. Smacznego.;)