Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkie kotleciki w sam raz na lato.
        
        
        
            wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231716
            Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4939
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36264
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1409
            wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231716
            Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4939
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36264
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1409
        
        
                Składniki
Z kalafoira usunac liście i ugotować go w lekko posolonej wodzie. Cebule obrać, pokroić w drobną kostke i zeszklic na odrobinie oleju. Kalafiora dokładnie osączyć, wystudzić i rozgnieść lub zmielić. Dodać jajo, zeszklona cebule i przyprawy i tyle bułki tartej zeby wyszła masa podobna do tej na kotlety mielone. Masę dokładnie wyrobić. Formowac z niej kotlety (mozna obtaczać w tartej bułce) i smażyć na oleju na złoty kolor. Smacznego.;)