Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jakiś czas temu musiałem wymyślić obiad dla wegetarian...stało się. Kotlety z kaszy gryczanej....wtedy przekonałem się również do dań bez mięsnych. Warto spróbować nasze kotleciki w domu. Smacznego
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34167
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1374
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34167
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1374
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Składniki
Kasze gotujemy w osolonej wodzie. Odcedzamy. Dodajemy do niej biały ser i lekko miksujemy ( nie na ciapkę, ale tak żeby była trochę zmiksowane). Dodajemy resztę składników i dobrze mieszamy. Rozgrzewamy patelnię z oliwą. Formujemy kotleciki i kładziemy na rozgrzaną oliwę. Obsmażamy z dwóch stron. Można je też obtoczyć dodatkowo w bułce tartej i wtedy usmażyć. My wybraliśmy wersję bez bułki. P.S. Czosnek polecam zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Odradzam wyciskarki do czosnku, gdyż tracimy najlepsze z niego soki. Oczywiście używamy czosnek polski, ewentualnie hiszpański również jest bardzo smaczny. Unikajmy chińskiego.