Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mała odmiana dla tradycyjnych mielonych
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 441
Żeberka po amerykańsku to kulinarny klasyk, który zachwyca swoją soczystością...
Odsłon: 1013
Szybkie i sycące danie na obiad lub ciepłą kolację.
Odsłon: 106
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 441
Żeberka po amerykańsku to kulinarny klasyk, który zachwyca swoją soczystością...
Odsłon: 1013
Szybkie i sycące danie na obiad lub ciepłą kolację.
Odsłon: 106
Składniki
Cebulę podsmażamy na maśle aż się zrumieni, dodajemy paprykę i podsmażamy aż będzie miękka. Dodajemy ugotowaną soczewicę razem to wszytko łączymy na małym ogniu aż powstanie jednolita konsystencja, doprawiamy do smaku solą, pieprzem, kurkumą. Robimy małe kotleciki i obtaczamy w płatkach pszennych (wcześniej zmielonych), smażymy na oleju. Można podawać z kaszą, lub ryżem. Dla smaku ja podaję ze świeżo startą marchewką,