Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybkie i proste kotlety z ziemniaków z poprzedniego dnia
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34160
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1363
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113600
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34160
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1363
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113600
Składniki
ziemniaki tłuczemy na miazgę,ubijamy lub przeciskamy przez praskę,jak kto woli,dodajemy jajko,mąkę,kefir,śmietanę,jogurt jak kto woli,podsmażamy cebulę i dodajemy,doprawiamy solą,pieprzem i szczyptą gałki muszkatołowej,wszystko mieszamy na jednolitą masę najlepiej wymieszać łapką,masa powinna być dość ciągliwa
łyżkę stołową moczymy w zimnej wodzie i nabieramy masę,przekładamy do bułki tartej i ręcznie toczymy i formujemy płaskie placuszki,wrzucamy na rozgrzany olej i smażymy z obu stron na rumiano,ważne aby placuszki przed podaniem nie były bardzo gorące,lekko schłodzone mają intensywniejszy smak,na zimno też są pyszne