Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotlety ziemniaczane

Kotlety ziemniaczane

Autor:

Przepisów i artykułów: 5 Ocena: 17

Dodano:

Odsłon: 4671

Mniam....

Składniki

  • ziemniaki, 1/2 kg.
  • pieczarki, 150 g.
  • mleko, 0,1 l.
  • jajka, 3
  • gałka muszkatałowa
  • masło lub margaryna, 1,5 łyżki
  • cebula, 1
  • średni por, 1
  • utarty żółty ser, 3 łyżki
  • pieprz
  • sól
1-2 os. 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Kotlety ziemniaczane

Przygotowanie

  1. Ziemniaki ugotować, zmielić. dodać masło, mleko, jajka i ser- zmiksować. W rondelku usmażyć pokrojoną cebulę i por, dodać pokrojone pieczarki i smażyć dalsze kilka minut. Usmażone pieczarki dodać do ziemniaków, dobrze wymieszać. Przyprawić, ostudzić. Formować kotlety. Smażyć z obu stron na złoty kolor.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń