Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Krem brokułowy z jajkiem"
Deser z kaszy manny na mleku migdałowym z soczystymi wiśniami i chrupiącymi p...
Odsłon: 55
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 756
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 68
Deser z kaszy manny na mleku migdałowym z soczystymi wiśniami i chrupiącymi p...
Odsłon: 55
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 756
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 68
Składniki
Marchewkę, pietruszkę i cebulę oczyść, pokrój na mniejsze kawałki i przesmaż na rozgrzanym maśle.
Zalej warzywa 1,5 l wody, przypraw solą i pieprzem. Gotuj około 15 minut.
Po tym czasie dodaj rozdrobnione brokuły i trzymaj garnek na ogniu kolejny kwadrans.
Gdy wszystkie będą miękkie, przetrzyj je przez sito lub zmiksuj blenderem.
Na koniec dosyp do kremu odrobinę cukru i wymieszaj ze śmietaną. Każdą porcję posyp poszatkowanym jajkiem, ugotowanym na twardo.Źródło: Kurier TV