Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Krem brokułowy z jajkiem"
Przepis dnia
Tosty z figami i serem Camembert to wyjątkowo smaczna i elegancka przekąska,...
Odsłon: 235
Pyszna i błyskawiczna w wykonaniu pasta kanapkowa.
Odsłon: 19008
Kapusta pekińska z jabłkiem, marchewką i cebulą polana prostym sosem winegret...
Odsłon: 690
Ziemniaki , to tradycyjna potrawa chłopów holenderskich i jedna z ulubionych...
Odsłon: 102
Przepis dnia
Tosty z figami i serem Camembert to wyjątkowo smaczna i elegancka przekąska,...
Odsłon: 235
Pyszna i błyskawiczna w wykonaniu pasta kanapkowa.
Odsłon: 19008
Kapusta pekińska z jabłkiem, marchewką i cebulą polana prostym sosem winegret...
Odsłon: 690
Ziemniaki , to tradycyjna potrawa chłopów holenderskich i jedna z ulubionych...
Odsłon: 102
Składniki
Marchewkę, pietruszkę i cebulę oczyść, pokrój na mniejsze kawałki i przesmaż na rozgrzanym maśle.
Zalej warzywa 1,5 l wody, przypraw solą i pieprzem. Gotuj około 15 minut.
Po tym czasie dodaj rozdrobnione brokuły i trzymaj garnek na ogniu kolejny kwadrans.
Gdy wszystkie będą miękkie, przetrzyj je przez sito lub zmiksuj blenderem.
Na koniec dosyp do kremu odrobinę cukru i wymieszaj ze śmietaną. Każdą porcję posyp poszatkowanym jajkiem, ugotowanym na twardo.Źródło: Kurier TV