Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Krem marchewkowy"
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 453
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1986
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3972
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3894
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 453
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1986
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3972
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3894
Składniki
Marchewki obierz i umyj. Cebulę obierz z łupin i posiekaj. Zeszklij warzywa na maśle, zalej wywarem, przykryj pokrywą i duś do miękkości marchewki. Całość zmiksuj w blenderze.
Z jednej pomarańczy zdejmij skórkę, pokrój ją w julianne i sparz we wrzątku. Z obranego owocu odetnij ostrym nożykiem białą błonkę i delikatnie wytnij cały miąższ (zachowaj kawałki na później).
Z reszty pomarańczy wyciśnij sok i dodaj do zupy razem ze sparzoną skórką. Zagotuj, dopraw solą, pieprzem i szczyptą imbiru.
Jeśli marchewka nie będzie zbyt słodka, możesz ożywić smak dodając dodać łyżkę miodu.
Zupę podawaj udekorowaną wykrojonymi pomarańczami.Źródło: Telemax