Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Krem marchewkowy"
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1917
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1608
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2544
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1917
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1608
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2544
Składniki
Marchewki obierz i umyj. Cebulę obierz z łupin i posiekaj. Zeszklij warzywa na maśle, zalej wywarem, przykryj pokrywą i duś do miękkości marchewki. Całość zmiksuj w blenderze.
Z jednej pomarańczy zdejmij skórkę, pokrój ją w julianne i sparz we wrzątku. Z obranego owocu odetnij ostrym nożykiem białą błonkę i delikatnie wytnij cały miąższ (zachowaj kawałki na później).
Z reszty pomarańczy wyciśnij sok i dodaj do zupy razem ze sparzoną skórką. Zagotuj, dopraw solą, pieprzem i szczyptą imbiru.
Jeśli marchewka nie będzie zbyt słodka, możesz ożywić smak dodając dodać łyżkę miodu.
Zupę podawaj udekorowaną wykrojonymi pomarańczami.Źródło: Telemax