Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Krem marchewkowy"
Przepis na lekkie placuszki z twarogiem i jabłkami bez cukru.
Odsłon: 635
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1275
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4955
Przepis na lekkie placuszki z twarogiem i jabłkami bez cukru.
Odsłon: 635
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1275
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4955
Składniki
Marchewki obierz i umyj. Cebulę obierz z łupin i posiekaj. Zeszklij warzywa na maśle, zalej wywarem, przykryj pokrywą i duś do miękkości marchewki. Całość zmiksuj w blenderze.
Z jednej pomarańczy zdejmij skórkę, pokrój ją w julianne i sparz we wrzątku. Z obranego owocu odetnij ostrym nożykiem białą błonkę i delikatnie wytnij cały miąższ (zachowaj kawałki na później).
Z reszty pomarańczy wyciśnij sok i dodaj do zupy razem ze sparzoną skórką. Zagotuj, dopraw solą, pieprzem i szczyptą imbiru.
Jeśli marchewka nie będzie zbyt słodka, możesz ożywić smak dodając dodać łyżkę miodu.
Zupę podawaj udekorowaną wykrojonymi pomarańczami.Źródło: Telemax