Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Krem marchewkowy"
To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35596
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1175
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1747
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5930
To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35596
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1175
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1747
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5930
Składniki
Marchewki obierz i umyj. Cebulę obierz z łupin i posiekaj. Zeszklij warzywa na maśle, zalej wywarem, przykryj pokrywą i duś do miękkości marchewki. Całość zmiksuj w blenderze.
Z jednej pomarańczy zdejmij skórkę, pokrój ją w julianne i sparz we wrzątku. Z obranego owocu odetnij ostrym nożykiem białą błonkę i delikatnie wytnij cały miąższ (zachowaj kawałki na później).
Z reszty pomarańczy wyciśnij sok i dodaj do zupy razem ze sparzoną skórką. Zagotuj, dopraw solą, pieprzem i szczyptą imbiru.
Jeśli marchewka nie będzie zbyt słodka, możesz ożywić smak dodając dodać łyżkę miodu.
Zupę podawaj udekorowaną wykrojonymi pomarańczami.Źródło: Telemax