Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3818
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 630
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3824
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 393
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 746
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3818
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 630
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3824
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 393
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 746
Składniki
Pozbawioną pestek dynię i obrane ziemniaki kroimy w kostkę. W garnku rozgrzewamy masło, wrzucamy papryczkę chili bez pestek. Mieszając, smażymy kilka sekund, wrzucamy ziemniaki. Gdy się lekko przesmażą, dodajemy dynię i podsmażamy.
Zalewamy rosołem drobiowym. Gotujemy do miękkości warzyw. Doprawiamy solą morską, imbirem, gałką muszkatołową, świeżo zmielonym pieprzem i sokiem z cytryny. Wlewamy mleko kokosowe, chwilę gotujemy, po czym zdejmujemy z ognia i miksujemy na krem. Rozlaną zupę posypujemy wiórkami kokosowymi.
Jeśli mamy w domu czerstwe pieczywo, możemy je pokroić na grzanki, skropić oliwą z oliwek i wstawiać na 10 minut do piekarnika nagrzanego do 200oC. Chrupiące grzaneczki podajemy do zupy.
Czas przygotowania 50 minut. Cena jednej porcji około 2,50 zł.
Wartość odżywcza jednej porcji 245 kcal Białko 9,6 g/Tłuszcz 14 g/Węglowodany 27 g.Źródło: Rewia