Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Krem z dyni"
Pozbawioną pestek dynię i obrane ziemniaki kroimy w kostkę. W garnku rozgrzewamy masło, wrzucamy papryczkę chili bez pestek. Mieszając, smażymy kilka sekund, wrzucamy ziemniaki. Gdy się lekko przesmażą, dodajemy dynię i podsmażamy.
Zalewamy rosołem drobiowym. Gotujemy do miękkości warzyw. Doprawiamy solą morską, imbirem, gałką muszkatołową, świeżo zmielonym pieprzem i sokiem z cytryny. Wlewamy mleko kokosowe, chwilę gotujemy, po czym zdejmujemy z ognia i miksujemy na krem. Rozlaną zupę posypujemy wiórkami kokosowymi.
Jeśli mamy w domu czerstwe pieczywo, możemy je pokroić na grzanki, skropić oliwą z oliwek i wstawiać na 10 minut do piekarnika nagrzanego do 200oC. Chrupiące grzaneczki podajemy do zupy.
Czas przygotowania 50 minut. Cena jednej porcji około 2,50 zł.
Wartość odżywcza jednej porcji 245 kcal Białko 9,6 g/Tłuszcz 14 g/Węglowodany 27 g.Źródło: Rewia
Pyszne młode ziemniaczki z twarożkiem ziołowym z koperkiem polecają się na ob...
Odsłon: 111
Botwina to zupa z młodych liści buraków, którą możemy przygotować tylko wiosn...
Odsłon: 328
Pyszne młode ziemniaczki z twarożkiem ziołowym z koperkiem polecają się na ob...
Odsłon: 111
Botwina to zupa z młodych liści buraków, którą możemy przygotować tylko wiosn...
Odsłon: 328
Składniki
Pozbawioną pestek dynię i obrane ziemniaki kroimy w kostkę. W garnku rozgrzewamy masło, wrzucamy papryczkę chili bez pestek. Mieszając, smażymy kilka sekund, wrzucamy ziemniaki. Gdy się lekko przesmażą, dodajemy dynię i podsmażamy.
Zalewamy rosołem drobiowym. Gotujemy do miękkości warzyw. Doprawiamy solą morską, imbirem, gałką muszkatołową, świeżo zmielonym pieprzem i sokiem z cytryny. Wlewamy mleko kokosowe, chwilę gotujemy, po czym zdejmujemy z ognia i miksujemy na krem. Rozlaną zupę posypujemy wiórkami kokosowymi.
Jeśli mamy w domu czerstwe pieczywo, możemy je pokroić na grzanki, skropić oliwą z oliwek i wstawiać na 10 minut do piekarnika nagrzanego do 200oC. Chrupiące grzaneczki podajemy do zupy.
Czas przygotowania 50 minut. Cena jednej porcji około 2,50 zł.
Wartość odżywcza jednej porcji 245 kcal Białko 9,6 g/Tłuszcz 14 g/Węglowodany 27 g.Źródło: Rewia
Przepisy Dania główne
Dania główne
Gołąbki z kapusty włoskiej
Dania główne
Domowy kebab najlepszy na świecie
Dania główne
Gołąbki w mojej odsłonie
Dania główne
Zapiekanka makaronowa ze szpinakiem
Gołąbki z kapusty włoskiej
Gołąbki z kapusty włoskiej mają swoich zwolenników i przeciwników. Z pewności...
Odsłon: 140
Domowy kebab najlepszy na świecie
Dzisiaj wjeżdża przepis z którym muszę przyznać, trochę się cackałem. Miałem...
Odsłon: 564