Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 341
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 216
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34561
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 176
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 341
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 216
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34561
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 176
Składniki
Pozbawioną pestek dynię i obrane ziemniaki kroimy w kostkę. W garnku rozgrzewamy masło, wrzucamy papryczkę chili bez pestek. Mieszając, smażymy kilka sekund, wrzucamy ziemniaki. Gdy się lekko przesmażą, dodajemy dynię i podsmażamy.
Zalewamy rosołem drobiowym. Gotujemy do miękkości warzyw. Doprawiamy solą morską, imbirem, gałką muszkatołową, świeżo zmielonym pieprzem i sokiem z cytryny. Wlewamy mleko kokosowe, chwilę gotujemy, po czym zdejmujemy z ognia i miksujemy na krem. Rozlaną zupę posypujemy wiórkami kokosowymi.
Jeśli mamy w domu czerstwe pieczywo, możemy je pokroić na grzanki, skropić oliwą z oliwek i wstawiać na 10 minut do piekarnika nagrzanego do 200oC. Chrupiące grzaneczki podajemy do zupy.
Czas przygotowania 50 minut. Cena jednej porcji około 2,50 zł.
Wartość odżywcza jednej porcji 245 kcal Białko 9,6 g/Tłuszcz 14 g/Węglowodany 27 g.Źródło: Rewia