Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2136
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421394
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2061
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2136
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421394
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2061
Składniki
Pozbawioną pestek dynię i obrane ziemniaki kroimy w kostkę. W garnku rozgrzewamy masło, wrzucamy papryczkę chili bez pestek. Mieszając, smażymy kilka sekund, wrzucamy ziemniaki. Gdy się lekko przesmażą, dodajemy dynię i podsmażamy.
Zalewamy rosołem drobiowym. Gotujemy do miękkości warzyw. Doprawiamy solą morską, imbirem, gałką muszkatołową, świeżo zmielonym pieprzem i sokiem z cytryny. Wlewamy mleko kokosowe, chwilę gotujemy, po czym zdejmujemy z ognia i miksujemy na krem. Rozlaną zupę posypujemy wiórkami kokosowymi.
Jeśli mamy w domu czerstwe pieczywo, możemy je pokroić na grzanki, skropić oliwą z oliwek i wstawiać na 10 minut do piekarnika nagrzanego do 200oC. Chrupiące grzaneczki podajemy do zupy.
Czas przygotowania 50 minut. Cena jednej porcji około 2,50 zł.
Wartość odżywcza jednej porcji 245 kcal Białko 9,6 g/Tłuszcz 14 g/Węglowodany 27 g.Źródło: Rewia