Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Krem z kalafiora"
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 196
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4438
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12046
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6851
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5623
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 196
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4438
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12046
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6851
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5623
Składniki
Ugotuj wywar z mięsa, listka laurowego i ziela angielskiego. Kalafiora podziel na różyczki i namocz w słonej wodzie. Wywar przecedź, dodaj startą marchewkę, pietruszkę, pokrojone ziemniaki i kalafiora.
Gotuj do miękkości mięsa i warzyw. Zupę dokładnie zmiksuj. Mąkę wymieszaj w małej ilości wody, dodaj śmietanę i wlej do zupy. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
Przed podaniem zupę skrop oliwą, Udekoruj tymiankiem i kawałkami kalafioraŹródło: Na żywo