Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Krem z kalafiora"
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7893
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1152
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13659
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7893
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1152
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13659
Składniki
Ugotuj wywar z mięsa, listka laurowego i ziela angielskiego. Kalafiora podziel na różyczki i namocz w słonej wodzie. Wywar przecedź, dodaj startą marchewkę, pietruszkę, pokrojone ziemniaki i kalafiora.
Gotuj do miękkości mięsa i warzyw. Zupę dokładnie zmiksuj. Mąkę wymieszaj w małej ilości wody, dodaj śmietanę i wlej do zupy. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
Przed podaniem zupę skrop oliwą, Udekoruj tymiankiem i kawałkami kalafioraŹródło: Na żywo