Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Krem z kalafiora"
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 509
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 509
Składniki
Ugotuj wywar z mięsa, listka laurowego i ziela angielskiego. Kalafiora podziel na różyczki i namocz w słonej wodzie. Wywar przecedź, dodaj startą marchewkę, pietruszkę, pokrojone ziemniaki i kalafiora.
Gotuj do miękkości mięsa i warzyw. Zupę dokładnie zmiksuj. Mąkę wymieszaj w małej ilości wody, dodaj śmietanę i wlej do zupy. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
Przed podaniem zupę skrop oliwą, Udekoruj tymiankiem i kawałkami kalafioraŹródło: Na żywo