Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj mialam maly dylemat, co zrobic na obiad...i prosze bardzo co z tego dylematu wyszlo. :)
Szybka i smaczna przekąska idealna na każdą imprezę.
Odsłon: 119
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 411
Szybka i smaczna przekąska idealna na każdą imprezę.
Odsłon: 119
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 411
Składniki
Szpinak umyc i posiekac. Z 130 g maki, jaja, 200 ml mleka, 100 ml wody mineralnej gazowanej i 1/2 lyzeczki soli zrobic ciasto nalesnikowe i dodac do niego pokrojony szpinak. Na rozgrzanym oleju usmazyc 4 nalesniki.
Papryke i cebule drobno pokroic i podsmazyc na patelni. Odstawic na chwile by ostyglo i dodac 100 g serka kremowego, 2 lyzki gestej smietany, pieprz do smaku
Przygotowanym kremem smarowac nalesniki.
I ukladac je ciasno obok siebie.
Lyzke masla podgrzac na patelini, dodac 10 g maki i zrobic zasmazke. Jak najszybciej dodac 200 ml mlka i 100 ml smietany. dodac pozostale 100 g serka kremowego i poczekac az sie rozpusci. Dodac soli i pieprzu do smaku.
Tak przygotowanym sosem zalac nalesniki i wstawic do nagrzanego piekarnika. Piec okolo 10-15 Minut na termoobiegu 140 stopni ciepla. Smacznego !