Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25915
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 3202
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1407
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25915
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 3202
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1407
Składniki
Krewetki umyć i osuszyć,zamarynować w soli,pieprzu oraz w winie.
Jajka roztrzepać,dodać do nich mąkę ziemnaczaną,dokładnie wymieszać.
Krewetki obtoczyć w powstałym cieście.
Litr oleju rozgrzać na patelni,krewetki wrzucać i przewracając,smażyć około 2 minuty,aż staną się chrupiące i złote.
Podawać na listkach sałaty.