Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 237
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1331
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25160
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 237
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1331
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25160
Składniki
Krewetki umyć i osuszyć,zamarynować w soli,pieprzu oraz w winie.
Jajka roztrzepać,dodać do nich mąkę ziemnaczaną,dokładnie wymieszać.
Krewetki obtoczyć w powstałym cieście.
Litr oleju rozgrzać na patelni,krewetki wrzucać i przewracając,smażyć około 2 minuty,aż staną się chrupiące i złote.
Podawać na listkach sałaty.