Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1970
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1647
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2677
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1970
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1647
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2677
Składniki
Krewetki umyć i osuszyć,zamarynować w soli,pieprzu oraz w winie.
Jajka roztrzepać,dodać do nich mąkę ziemnaczaną,dokładnie wymieszać.
Krewetki obtoczyć w powstałym cieście.
Litr oleju rozgrzać na patelni,krewetki wrzucać i przewracając,smażyć około 2 minuty,aż staną się chrupiące i złote.
Podawać na listkach sałaty.