Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14155
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1638
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16149
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6503
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14155
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1638
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16149
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6503
Składniki
Krewetki umyć i osuszyć,zamarynować w soli,pieprzu oraz w winie.
Jajka roztrzepać,dodać do nich mąkę ziemnaczaną,dokładnie wymieszać.
Krewetki obtoczyć w powstałym cieście.
Litr oleju rozgrzać na patelni,krewetki wrzucać i przewracając,smażyć około 2 minuty,aż staną się chrupiące i złote.
Podawać na listkach sałaty.