Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
krokieciki z mięsem i jarzynami lub pieczarkami wg uznania. Danie może być wykonane z wykorzystaniem resztek z rosołu, wystarczy dorobić kilka naleśników wytrawnych. Jestem zwolenniczką komponowania posiłków tanich z małym nakładem pracy,pożywnych,estetycznych.
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 72
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 119
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10360
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 125
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 1022
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 72
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 119
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10360
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 125
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 1022
Składniki
zrobić ciasto naleśnikowe i upiec ok.10-naleśników. Mięso ugotowane wraz z warzywami lub pieczarkami ( może być to i to) zmielić i doprawić pieprzem.
doprawiony farsz nałożyć na naleśniki zwinąć jak gołąbki, rozbełtać jajka z mlekiem, panierować krokiety, Na patelni rozgrzać tłuszcz i usmażyć krokiety na złoty kolor. Podawać na ciepło z sałatką lub keczapem.