Do góry

Dania główne Przepis na:

krokieciki mięsno-warzywne

krokieciki mięsno-warzywne

Autor:

Przepisów i artykułów: 8 Ocena: 42

Dodano:

Odsłon: 242

krokieciki z mięsem i jarzynami lub pieczarkami wg uznania. Danie może być wykonane z wykorzystaniem resztek z rosołu, wystarczy dorobić kilka naleśników wytrawnych. Jestem zwolenniczką komponowania posiłków tanich z małym nakładem pracy,pożywnych,estetycznych.

Składniki

  • mąka, mleko, jajka 2-szt ( ciasto naleśnikowe)
  • około 30 dkg mięsa gotowanego ,może być z rosołu,
  • jarzyna z rosołu, lub podsmażone pieczarki,
  • sól i pieprz , tłuszcz do smarzenia
  • panierka , 2-jajka odrobinę mleka do rozbełtania jajek
> 6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. zrobić ciasto naleśnikowe i upiec ok.10-naleśników.
    Mięso ugotowane wraz z warzywami lub pieczarkami ( może być to i to)
    zmielić i doprawić pieprzem.

  2. doprawiony farsz nałożyć na naleśniki zwinąć jak gołąbki,
    rozbełtać jajka z mlekiem, panierować krokiety,
    Na patelni rozgrzać tłuszcz i usmażyć krokiety na złoty kolor.
    Podawać na ciepło z sałatką lub keczapem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń