Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Krucha tarta z kurkami i porem"
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 326
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 364
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 326
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 364
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Składniki
Ze wszystkich składników zagnieć ciasto i wstaw na 30 minut do lodówki, a następnie wyłóż formę do tarty o średnicy 24 cm i piecz 15 minut w 200oC.
Por pokrój w półplasterki i zeszklij na oleju. Dodaj kurki i podsmażaj, aż wyparuje woda. Przestudź, wbij jajko (możesz także dodać białko pozostałe przy robieniu ciasta). Posyp solidnie pieprzem i posól.
Na przestudzonym cieście rozłóż farsz, posyp tymiankiem i wstaw do piekarnika. Zwiększ temperaturę do 200oC i piecz jeszcze 10 minut.Źródło: Takie jest życie