Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Krucha tarta z kurkami i porem"
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117905
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8312
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3091
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2032
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1498
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117905
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8312
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3091
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2032
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1498
Składniki
Ze wszystkich składników zagnieć ciasto i wstaw na 30 minut do lodówki, a następnie wyłóż formę do tarty o średnicy 24 cm i piecz 15 minut w 200oC.
Por pokrój w półplasterki i zeszklij na oleju. Dodaj kurki i podsmażaj, aż wyparuje woda. Przestudź, wbij jajko (możesz także dodać białko pozostałe przy robieniu ciasta). Posyp solidnie pieprzem i posól.
Na przestudzonym cieście rozłóż farsz, posyp tymiankiem i wstaw do piekarnika. Zwiększ temperaturę do 200oC i piecz jeszcze 10 minut.Źródło: Takie jest życie