Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Krucha tarta z kurkami i porem"
To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35598
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1176
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1747
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5938
To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35598
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1176
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1747
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5938
Składniki
Ze wszystkich składników zagnieć ciasto i wstaw na 30 minut do lodówki, a następnie wyłóż formę do tarty o średnicy 24 cm i piecz 15 minut w 200oC.
Por pokrój w półplasterki i zeszklij na oleju. Dodaj kurki i podsmażaj, aż wyparuje woda. Przestudź, wbij jajko (możesz także dodać białko pozostałe przy robieniu ciasta). Posyp solidnie pieprzem i posól.
Na przestudzonym cieście rozłóż farsz, posyp tymiankiem i wstaw do piekarnika. Zwiększ temperaturę do 200oC i piecz jeszcze 10 minut.Źródło: Takie jest życie