Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Krucha tarta z kurkami i porem"
Dzisiaj kolejna moja kapusta kiszona, tym razem kiszona w słoikach. Kapusta k...
Odsłon: 129
Na rodzinny obiad. Słodkokwaśny dodatek owoców świetnie komponuje się z mięse...
Odsłon: 490
Lekka i pełna smaku galareta. Mięso na indyczych golonkach jest niezwykle soc...
Odsłon: 237
Dzisiaj kolejna moja kapusta kiszona, tym razem kiszona w słoikach. Kapusta k...
Odsłon: 129
Na rodzinny obiad. Słodkokwaśny dodatek owoców świetnie komponuje się z mięse...
Odsłon: 490
Lekka i pełna smaku galareta. Mięso na indyczych golonkach jest niezwykle soc...
Odsłon: 237
Składniki
Ze wszystkich składników zagnieć ciasto i wstaw na 30 minut do lodówki, a następnie wyłóż formę do tarty o średnicy 24 cm i piecz 15 minut w 200oC.
Por pokrój w półplasterki i zeszklij na oleju. Dodaj kurki i podsmażaj, aż wyparuje woda. Przestudź, wbij jajko (możesz także dodać białko pozostałe przy robieniu ciasta). Posyp solidnie pieprzem i posól.
Na przestudzonym cieście rozłóż farsz, posyp tymiankiem i wstaw do piekarnika. Zwiększ temperaturę do 200oC i piecz jeszcze 10 minut.Źródło: Takie jest życie