Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kruche babeczki szpinakowe"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 655
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 87
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 29
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2692
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 655
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 87
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 29
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2692
Składniki
Ciasto: mąkę przesiej, dodaj szczyptę soli i masło, posiekaj. Dodaj resztę składników, zagnieć. Wstaw na 30 min do lodówki.
Ciasto rozwałkuj na grubość 3-4 mm, wylep natłuszczone foremki. Ciasto na dnie foremek ponakłuwaj, wyłóż papierem do pieczenia, wsyp suchy groch (dzięki niemu ciasto nie urośnie w czasie pieczenia). Piecz 8-12 minut w temp. 200°C. Ostudź, groch usuń razem z papierem.
Nadzienie: czosnek posiekaj. Szpinak oczyść. Oliwę rozgrzej na patelni, zeszklij czosnek. Dodaj szpinak, podduś. Przypraw. Dodaj śmietanę wymieszaną z jajkiem, duś 1-2 minuty. Nadzieniem napełnij babeczki, przykryj pokrojonym serem pleśniowym.
Czas przygotowania: 40 min, ilość porcji, 10 cena za porcję: 1,40 złŹródło: Chwila dla Ciebie