Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kruchy zraz wołowy"
Zrazy Magdy Gessler nawiązują do klasycznych zrazów po warszawsku. Oczywiście...
Odsłon: 9343
Prosty do zrobienia i niezwykle smaczny pasztet wielkanocny , wyśmienity na ś...
Odsłon: 1110
Kruche ciasto podpieczone, delikatną masą wyłożone, całość jeszcze raz zapiek...
Odsłon: 290
Prosty do zrobienia i niezwykle smaczny pasztet wielkanocny , wyśmienity na ś...
Odsłon: 1110
Kruche ciasto podpieczone, delikatną masą wyłożone, całość jeszcze raz zapiek...
Odsłon: 290
Składniki
Wołowinę umyj, wytrzyj. Mięso ostrożnie natnij i rozłóż na desce tak, by powstał płat. Przykryj go kawałkiem folii spożywczej i delikatnie rozbij tłuczkiem. Oprósz mięso solą i pieprzem.
Jedną cebulę obierz, posiekaj. Boczek pokrój w cieniutkie paseczki. Ogórki kiszone potnij w drobną kosteczkę. Cebulę wymieszaj z ogórkami i połową boczku. Dodaj musztardę, majeranek oraz sól i pieprz do smaku. Nadzieniem posmaruj mięso. Zwiń roladę, obwiąż ją bawełnianym sznurkiem.
W brytfannie rozgrzej olej. Zrumień na nim roladę ze wszystkich stron. Podlej gorącym bulionem, dodaj wódkę. Brytfannę przykryj i duś mięso na wolnym ogniu ok. 1,5 godz.
Drugą cebulę obierz, posiekaj. Poszatkuj kapustę. W rondlu rozgrzej olej, zeszklij cebulę. Dodaj pozostały boczek. Gdy się zrumieni, włóż kapustę, liście laurowe, ziele angielskie i ziarenka pieprzu. Podlej odrobiną wody, gotuj 30 min.
Wlej śmietanę, przypraw i duś 5 min. Zraz podaj z jarzynką (i np. z ziemniaczanymi paluszkami), polej sosem z brytfanny.Źródło: Tina
Przepisy Dania główne
Dania główne
Potrawka z kiełbasy i groszku
Dania główne
Pulpety tandoori
Dania główne
Przepyszne risotto ze smażonym łososiem
Dania główne
Klopsy z jajkiem
Potrawka z kiełbasy i groszku
Bardzo prosta potrawka. Idealna na szybki obiad czy kolację. Może stanowić sa...
Odsłon: 55
Pulpety tandoori
Kuchnia indyjska pod względem smaku to jedna z najlepszych kuchni świata. Bar...
Odsłon: 103