Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Krupnik jaglany na wywarze z żeberek"
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 695
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 41
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 203
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 67
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 248
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 406
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 695
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 41
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 203
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 67
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 248
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 406
Składniki
<strong>Monika Kubacka ze Szczecina</strong>
Żeberka płuczę, wkładam do garnka i zalewam ok. 3 litrami zimnej wody. Doprowadzam do wrzenia. Zanim wywar zagotuje się, usuwam z powierzchni pianę. Potem wrzucam listki laurowe i ziele angielskie. Gotuję wywar ok. 40 minut.
Seler naciowy, koperek, natkę, por, obraną cebulę, oraz czosnek drobno siekam. Marchewki, seler korzeniowy i pietruszkę obieram, myję i ścieram na tarce o dużych otworach. Wszystkie przygotowane wcześniej jarzyny i zioła dodaję do zupy. Gotuję ją ok. 30 minut.
Po tym czasie wsypuję kaszę i wrzucam obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki. Zupę gotuję jeszcze 15 minut. Przyprawiam do smaku solą oraz pieprzem. Podaje razem z mięsem z żeberek.Źródło: Tina