Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Krupnik jaglany na wywarze z żeberek"
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 2622
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 811
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 2622
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 811
Składniki
<strong>Monika Kubacka ze Szczecina</strong>
Żeberka płuczę, wkładam do garnka i zalewam ok. 3 litrami zimnej wody. Doprowadzam do wrzenia. Zanim wywar zagotuje się, usuwam z powierzchni pianę. Potem wrzucam listki laurowe i ziele angielskie. Gotuję wywar ok. 40 minut.
Seler naciowy, koperek, natkę, por, obraną cebulę, oraz czosnek drobno siekam. Marchewki, seler korzeniowy i pietruszkę obieram, myję i ścieram na tarce o dużych otworach. Wszystkie przygotowane wcześniej jarzyny i zioła dodaję do zupy. Gotuję ją ok. 30 minut.
Po tym czasie wsypuję kaszę i wrzucam obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki. Zupę gotuję jeszcze 15 minut. Przyprawiam do smaku solą oraz pieprzem. Podaje razem z mięsem z żeberek.Źródło: Tina