Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Krupnik jaglany na wywarze z żeberek"
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10833
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4842
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 960
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9260
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1377
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10833
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4842
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 960
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9260
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1377
Składniki
<strong>Monika Kubacka ze Szczecina</strong>
Żeberka płuczę, wkładam do garnka i zalewam ok. 3 litrami zimnej wody. Doprowadzam do wrzenia. Zanim wywar zagotuje się, usuwam z powierzchni pianę. Potem wrzucam listki laurowe i ziele angielskie. Gotuję wywar ok. 40 minut.
Seler naciowy, koperek, natkę, por, obraną cebulę, oraz czosnek drobno siekam. Marchewki, seler korzeniowy i pietruszkę obieram, myję i ścieram na tarce o dużych otworach. Wszystkie przygotowane wcześniej jarzyny i zioła dodaję do zupy. Gotuję ją ok. 30 minut.
Po tym czasie wsypuję kaszę i wrzucam obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki. Zupę gotuję jeszcze 15 minut. Przyprawiam do smaku solą oraz pieprzem. Podaje razem z mięsem z żeberek.Źródło: Tina