Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kukurydziane piramidki"
Placki z kefiru są puszyste i miękkie. Charakteryzują się niebywałym i wspani...
Odsłon: 9907
Uwielbiasz słodkości, ale musisz ograniczać je w diecie? Z pewnością spodoba...
Odsłon: 861
Zaczyna się sezon na młodą kapustę. To jest super danie i bardzo wdzięczne po...
Odsłon: 10
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1613
Uwielbiasz słodkości, ale musisz ograniczać je w diecie? Z pewnością spodoba...
Odsłon: 861
Zaczyna się sezon na młodą kapustę. To jest super danie i bardzo wdzięczne po...
Odsłon: 10
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1613
Składniki
Kaszkę wymieszaj ze szklanką zimnej wody. Odstaw. Zagotuj 750 ml wody i rozpuść w niej kostkę rosołową. Dodaj namoczoną kaszkę. Gotuj na małym ogniu pod przykryciem ok. 7 minut, aż kaszka będzie miękka. Kukurydzę odsącz i posiekaj. Cebulę drobno pokrój. Jajka ubij mikserem.
Wszystkie placuszków połącz i dokładnie wymieszaj. Dopraw papryką, solą i pieprzem. Smaż na oleju na jasnozłoty kolor.
Pomidory umyj i osusz. Pokrój na grube plastry. Oliwę wymieszaj z octem, miodem i sosem sojowym. Plastry pomidora posmaruj oliwą i smaż na suchej patelni. Placki podawaj przełożone plastrem pomidora i rukolą.Źródło: Naj
Przepisy Dania główne
Dania główne
Młoda kapusta na boczku wędzonym
Dania główne
Obiad na sobotę
Dania główne
Makaron penne z brokułami
Dania główne
Łazanki z indykiem i pieczarkami
Młoda kapusta na boczku wędzonym
Zaczyna się sezon na młodą kapustę. To jest super danie i bardzo wdzięczne po...
Odsłon: 10
Obiad na sobotę
Znów zbliża się sobota, a ty nie masz pomysłu na szybki, ale też ciekawy obia...
Odsłon: 1261