Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10117
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2746
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1867
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 721
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3964
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10117
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2746
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1867
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 721
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3964
Składniki
Mąkę wsypać do miski, zrobić wgłębienie. Drożdże wymieszać z 1 łyżką letniego mleka, z cukrem i odrobiną mąki, wlać do mąki, dodać pozostałe mleko, jajo i sól, zagnieść ciasto, przykryć ściereczką. Po 30 min. dodać roztopione masło, ciasto wyrabiać, aż przestanie kleić się do rąk. Przykryć i odstawić do wyrośnięcia.
Cebulę zeszklić na maśle. Dodać odciśniętą posiekaną kapustę i grzyby, dusić ok. 40 minut. Dodać śmietanę, pieprz i sól, farsz wystudzić. Piekarnik rozgrzać do 200 stopni.
Ciasto rozwałkować, pokroić na kawałki, na każdy nałożyć porcję farszu, zwinąć, skleić, ułożyć na natłuszczonej blasze, odstawić do wyrośnięcia. Kulebiaki posmarować rozkłóconym jajem i piec ok. 30 min.