Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34169
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1381
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113608
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34169
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1381
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113608
Składniki
Marynata ; wlewamy olej do naczynia dodajmy ocet, posiekana drobno cebule i czosnek zioła prowansalskie wedle uznania, papryke.
Do środka do kurczka wkładamy obrane i pokrojone jabłko na ćwiartki , również pare kawałków zostawiamy na wierzchu.
Wkładamy kuraka do naczynia żarodopornego zalewamy go marynatą, również w środku go nacieramy . piekranik ustawiamy na 200 stopni jabłka które zostały układamy w okól kurczaka. i do piekarnika
miód rozpusicić w pół szklance wody, i od czasu do czasu polweć kurczaka podczas piecznia. Jesli kurczak sie ładnie zarumieni można naciąc kawałek zobaczyc czy aby na pewno juz jest ready ;) Smacznego :)