Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo dobre aromatyczne danie z kurczaka.
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 96
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 183
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1262
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 96
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 183
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1262
Składniki
Kurczaka pokroic w calosci na drobne czesci.Podgotowac 20 minut.Nastepnie odlac wode i dolac oleju tak aby kurczak smazyl sie w nim.
W czasie smazenia posypac sola i curry.Dodac pokrojona w kostke cebul i czosnek.Smazyc na malym ogniu do czasu zarumienienia cebuli.Curyy powinno byc tyle zeby potrawa nabrala koloru zolotego.
Nastepnie dolac wody tak aby pokryla rurczaka w garnku i gotowac do miekkosci.Na koniec dodac przecier pomidorowy i szczypte cukru.Sos powinien wyjsc lekko gesty.Podawac z ryzem.Zycze smacznego.