Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste, szybkie i smaczne aż paluszki lizać :)
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 741
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424856
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10668
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336945
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 741
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424856
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10668
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336945
Składniki
Ryż ugotować i wsypać do garnka, dodać 2łyżki papryki czerwonej słodkiej, wymieszać. Dzięki temu ryż nabierze fajny czerwony kolor :)
Pierś z kurczaka pokroić w kostkę, dodać sól, pieprz, łyżeczkę papryki czerwonej, 2łyżki przyprawy curry i starty czosnek. Wymieszać i gotować aż pierś będzie gotowa. Wstawić na mały ogień, dodać około pół małego pojemnika śmietany 18% i pół puszki kukurydzy. Starannie wymieszać i jeszcze krótką chwilę gotować.
Aby danie ładnie wyglądało na talerzu ryż nakładam do małych filiżanek i przekładam na talerz dzięki czemu powstają ryżowe kulki. Obok nakładam kurczaka w sosie i całość posypuje lekko koperkiem. Danie pychotka jak dla mnie :)