Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste, szybkie i smaczne aż paluszki lizać :)
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8097
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1169
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9875
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4536
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 548
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8097
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1169
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9875
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4536
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 548
Składniki
Ryż ugotować i wsypać do garnka, dodać 2łyżki papryki czerwonej słodkiej, wymieszać. Dzięki temu ryż nabierze fajny czerwony kolor :)
Pierś z kurczaka pokroić w kostkę, dodać sól, pieprz, łyżeczkę papryki czerwonej, 2łyżki przyprawy curry i starty czosnek. Wymieszać i gotować aż pierś będzie gotowa. Wstawić na mały ogień, dodać około pół małego pojemnika śmietany 18% i pół puszki kukurydzy. Starannie wymieszać i jeszcze krótką chwilę gotować.
Aby danie ładnie wyglądało na talerzu ryż nakładam do małych filiżanek i przekładam na talerz dzięki czemu powstają ryżowe kulki. Obok nakładam kurczaka w sosie i całość posypuje lekko koperkiem. Danie pychotka jak dla mnie :)