Do góry

Dania główne Przepis na:

Kurczak nadziewany oliwkami

Kurczak nadziewany oliwkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 1757 Ocena: 14900

Dodano:

Odsłon: 2

Wypróbowany przepis na "Kurczak nadziewany oliwkami"

Składniki

  • kurczak
  • sól
  • pół szklanki białego wina
  • cebula
  • gałązka tymianku
  • liść laurowy. 25 dag szynki
  • 50 dag wątróbki drobiowej
  • 3 ząbki czosnku
  • 3 łyżki masła
  • 10 dag zielonych oliwek
  • pieprz. Przygotowanie:
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Szynkę pokrój w kostkę, a wątróbkę w kawałki. Czosnek obierz i przeciśnij przez praskę. Na patelni rozpuść masło i obsmaż szynkę. Dodaj wątróbkę z czosnkiem i oliwki. Całość posól i dopraw pieprzem.

  2. W tym czasie kurczaka posól z wierzchu i w środku. Następnie napełnij nadzieniem i zszyj.

  3. Włóż kurczaka do brytfanny, podlej winem i dodaj cebulę, tymianek i liść laurowy. Piecz w nagrzanym piekarniku w 180° C przez 70 minut. Podczas pieczenia polewaj wypieczonym sosem.

    Źródło: Na żywo

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń