Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kurczak nadziewany oliwkami"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12422
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1402
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13356
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5651
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12422
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1402
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13356
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5651
Składniki
Szynkę pokrój w kostkę, a wątróbkę w kawałki. Czosnek obierz i przeciśnij przez praskę. Na patelni rozpuść masło i obsmaż szynkę. Dodaj wątróbkę z czosnkiem i oliwki. Całość posól i dopraw pieprzem.
W tym czasie kurczaka posól z wierzchu i w środku. Następnie napełnij nadzieniem i zszyj.
Włóż kurczaka do brytfanny, podlej winem i dodaj cebulę, tymianek i liść laurowy. Piecz w nagrzanym piekarniku w 180° C przez 70 minut. Podczas pieczenia polewaj wypieczonym sosem.Źródło: Na żywo