Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kurczak nadziewany oliwkami"
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1016
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 923
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12758
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1016
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 923
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12758
Składniki
Szynkę pokrój w kostkę, a wątróbkę w kawałki. Czosnek obierz i przeciśnij przez praskę. Na patelni rozpuść masło i obsmaż szynkę. Dodaj wątróbkę z czosnkiem i oliwki. Całość posól i dopraw pieprzem.
W tym czasie kurczaka posól z wierzchu i w środku. Następnie napełnij nadzieniem i zszyj.
Włóż kurczaka do brytfanny, podlej winem i dodaj cebulę, tymianek i liść laurowy. Piecz w nagrzanym piekarniku w 180° C przez 70 minut. Podczas pieczenia polewaj wypieczonym sosem.Źródło: Na żywo