Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kurczak nadziewany farszem z wątróbki
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1758
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8314
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 728
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253073
Polecam.
Odsłon: 1405
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1758
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8314
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 728
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253073
Polecam.
Odsłon: 1405
Składniki
Bułkę namoczyć w wodzie, a następnie odsączyć i zmielić wraz z wątróbką. Dodać drobno pokrojoną natkę pietruszki, bułkę tartą, sól, jajka i dokładnie wymieszać.
Kurczaka umyć, osuszyć i natrzeć solą, a następnie włożyć do środka farsz z wątróbki. Kurczaka włożyć w naczynie żaroodporne i polać rozpuszczonym masłem.
Piekarnik nagrzać na 180stopni, termowentylator i włożyć kurczaka na 2godziny co jakiś czas polewając z dna naczynia masłem i wytopionym tłuszczem. Po dwóch godzinach wyjąć i z obu stron posypać przyprawą do grilla i piec jeszcze pół godziny.