Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kurczak nadziewany farszem z wątróbki
Przepis dnia
Pieczone faworki to propozycja dla tych osób, które nie przepadają za smażony...
Odsłon: 17034
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2458
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4630
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1799
Przepis dnia
Pieczone faworki to propozycja dla tych osób, które nie przepadają za smażony...
Odsłon: 17034
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2458
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4630
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1799
Składniki
Bułkę namoczyć w wodzie, a następnie odsączyć i zmielić wraz z wątróbką. Dodać drobno pokrojoną natkę pietruszki, bułkę tartą, sól, jajka i dokładnie wymieszać.
Kurczaka umyć, osuszyć i natrzeć solą, a następnie włożyć do środka farsz z wątróbki. Kurczaka włożyć w naczynie żaroodporne i polać rozpuszczonym masłem.
Piekarnik nagrzać na 180stopni, termowentylator i włożyć kurczaka na 2godziny co jakiś czas polewając z dna naczynia masłem i wytopionym tłuszczem. Po dwóch godzinach wyjąć i z obu stron posypać przyprawą do grilla i piec jeszcze pół godziny.