Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kurczak nadziewany farszem z wątróbki
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5469
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 975
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11918
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5110
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1400
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5469
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 975
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11918
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5110
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1400
Składniki
Bułkę namoczyć w wodzie, a następnie odsączyć i zmielić wraz z wątróbką. Dodać drobno pokrojoną natkę pietruszki, bułkę tartą, sól, jajka i dokładnie wymieszać.
Kurczaka umyć, osuszyć i natrzeć solą, a następnie włożyć do środka farsz z wątróbki. Kurczaka włożyć w naczynie żaroodporne i polać rozpuszczonym masłem.
Piekarnik nagrzać na 180stopni, termowentylator i włożyć kurczaka na 2godziny co jakiś czas polewając z dna naczynia masłem i wytopionym tłuszczem. Po dwóch godzinach wyjąć i z obu stron posypać przyprawą do grilla i piec jeszcze pół godziny.