Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kurczak nadziewany farszem z wątróbki
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2545
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 3079
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 102028
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6410
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2545
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 3079
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 102028
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6410
Składniki
Bułkę namoczyć w wodzie, a następnie odsączyć i zmielić wraz z wątróbką. Dodać drobno pokrojoną natkę pietruszki, bułkę tartą, sól, jajka i dokładnie wymieszać.
Kurczaka umyć, osuszyć i natrzeć solą, a następnie włożyć do środka farsz z wątróbki. Kurczaka włożyć w naczynie żaroodporne i polać rozpuszczonym masłem.
Piekarnik nagrzać na 180stopni, termowentylator i włożyć kurczaka na 2godziny co jakiś czas polewając z dna naczynia masłem i wytopionym tłuszczem. Po dwóch godzinach wyjąć i z obu stron posypać przyprawą do grilla i piec jeszcze pół godziny.