Do góry

Dania główne Przepis na:

Kurczak pieczony

Kurczak pieczony

Autor:

Przepisów i artykułów: 11 Ocena: 156

Dodano:

Odsłon: 2281

Kurczak nadziewany farszem z wątróbki

Składniki

3-4 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Bułkę namoczyć w wodzie, a następnie odsączyć i zmielić wraz z wątróbką. Dodać drobno pokrojoną natkę pietruszki, bułkę tartą, sól, jajka i dokładnie wymieszać.

  2. Kurczaka umyć, osuszyć i natrzeć solą, a następnie włożyć do środka farsz z wątróbki. Kurczaka włożyć w naczynie żaroodporne i polać rozpuszczonym masłem.

  3. Piekarnik nagrzać na 180stopni, termowentylator i włożyć kurczaka na 2godziny co jakiś czas polewając z dna naczynia masłem i wytopionym tłuszczem. Po dwóch godzinach wyjąć i z obu stron posypać przyprawą do grilla i piec jeszcze pół godziny.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń