Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113079
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 470
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 804
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 602
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113079
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 470
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 804
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 602
Składniki
Kurczaka pokroić i obsmażyć na patelni z obu stron,przełożyć do brytfanki.Na pozostałym na patelni tłuszczu zeszklić drobno pokrojoną cebulkę,suchy ryż i przyprawy.Mieszając smażyć ryż na dużym ogniu ok. 5 min. Gdy nabierze złocistego koloru przełożyć do brytfanki z kurczakiem.
Na patelnię wlać resztę oleju,dodać pokrojoną w kostkę paprykę,koncentrat,sól pieprz i chwilę smażyć.Gdy papryka zwiotczeje przełożyć ją do ryżu,dodać pokrojone pomidory,zalać gorącym bulionem i wstawić do piekarnika na ok 40 min. w 180 stopni