Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 85
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 179
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 203
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 85
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 179
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 203
Składniki
Kurczaka pokroić i obsmażyć na patelni z obu stron,przełożyć do brytfanki.Na pozostałym na patelni tłuszczu zeszklić drobno pokrojoną cebulkę,suchy ryż i przyprawy.Mieszając smażyć ryż na dużym ogniu ok. 5 min. Gdy nabierze złocistego koloru przełożyć do brytfanki z kurczakiem.
Na patelnię wlać resztę oleju,dodać pokrojoną w kostkę paprykę,koncentrat,sól pieprz i chwilę smażyć.Gdy papryka zwiotczeje przełożyć ją do ryżu,dodać pokrojone pomidory,zalać gorącym bulionem i wstawić do piekarnika na ok 40 min. w 180 stopni