Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne smarowidło do pieczywa, z awokado, serka wiejskiego i zielonych ol...
Odsłon: 42
Idealna na różne imprezy, święta czy kolację.
Odsłon: 214
Szybki i prosty w przygotowaniu torcik z bitą śmietaną i galaretką. Idealny n...
Odsłon: 32
Przepyszne smarowidło do pieczywa, z awokado, serka wiejskiego i zielonych ol...
Odsłon: 42
Idealna na różne imprezy, święta czy kolację.
Odsłon: 214
Szybki i prosty w przygotowaniu torcik z bitą śmietaną i galaretką. Idealny n...
Odsłon: 32
Składniki
Kurczaka pokroić i obsmażyć na patelni z obu stron,przełożyć do brytfanki.Na pozostałym na patelni tłuszczu zeszklić drobno pokrojoną cebulkę,suchy ryż i przyprawy.Mieszając smażyć ryż na dużym ogniu ok. 5 min. Gdy nabierze złocistego koloru przełożyć do brytfanki z kurczakiem.
Na patelnię wlać resztę oleju,dodać pokrojoną w kostkę paprykę,koncentrat,sól pieprz i chwilę smażyć.Gdy papryka zwiotczeje przełożyć ją do ryżu,dodać pokrojone pomidory,zalać gorącym bulionem i wstawić do piekarnika na ok 40 min. w 180 stopni