Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35714
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1211
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1759
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6016
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35714
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1211
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1759
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6016
        
        
                Składniki
Kurczaka pokroić i obsmażyć na patelni z obu stron,przełożyć do brytfanki.Na pozostałym na patelni tłuszczu zeszklić drobno pokrojoną cebulkę,suchy ryż i przyprawy.Mieszając smażyć ryż na dużym ogniu ok. 5 min. Gdy nabierze złocistego koloru przełożyć do brytfanki z kurczakiem.
Na patelnię wlać resztę oleju,dodać pokrojoną w kostkę paprykę,koncentrat,sól pieprz i chwilę smażyć.Gdy papryka zwiotczeje przełożyć ją do ryżu,dodać pokrojone pomidory,zalać gorącym bulionem i wstawić do piekarnika na ok 40 min. w 180 stopni