Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1389
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2953
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1045
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1817
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1389
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2953
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1045
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1817
Składniki
• kurczaka poporcjować na kawałki (można zamarynować) (marynata: 10 łyżek oliwy z oliwek, sok z 1/2 cytryny, 2 łyżki musztardy, 5 łyżek sosu sojowego, 2-3 ząbki bardzo drobno posiekanego czosnku, 1 łyżka papryki w proszku) odstawić na kilka godzin do lodówki, • naczynie żaroodporne wysmarować olejem • kapustę opłukać, jeśli jest zbyt kwaśna • układać w naczyniu na przemian ze śliwkami i morelami, • na wierzch ułożyć mięso • przykryć naczynie • Piec 50-60 minut w temperaturze 170 st. • zdjąć przykrywkę i piec ok. 10-15 min termo obieg, do zrumienienia się mięsa. • podawać z ulubionymi dodatkami