Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7947
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 324
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3276
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 605
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7947
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 324
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3276
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 605
Składniki
• kurczaka poporcjować na kawałki (można zamarynować) (marynata: 10 łyżek oliwy z oliwek, sok z 1/2 cytryny, 2 łyżki musztardy, 5 łyżek sosu sojowego, 2-3 ząbki bardzo drobno posiekanego czosnku, 1 łyżka papryki w proszku) odstawić na kilka godzin do lodówki, • naczynie żaroodporne wysmarować olejem • kapustę opłukać, jeśli jest zbyt kwaśna • układać w naczyniu na przemian ze śliwkami i morelami, • na wierzch ułożyć mięso • przykryć naczynie • Piec 50-60 minut w temperaturze 170 st. • zdjąć przykrywkę i piec ok. 10-15 min termo obieg, do zrumienienia się mięsa. • podawać z ulubionymi dodatkami