Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2745
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1270
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 727
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 76
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2745
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1270
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 727
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 76
Składniki
• kurczaka poporcjować na kawałki (można zamarynować) (marynata: 10 łyżek oliwy z oliwek, sok z 1/2 cytryny, 2 łyżki musztardy, 5 łyżek sosu sojowego, 2-3 ząbki bardzo drobno posiekanego czosnku, 1 łyżka papryki w proszku) odstawić na kilka godzin do lodówki, • naczynie żaroodporne wysmarować olejem • kapustę opłukać, jeśli jest zbyt kwaśna • układać w naczyniu na przemian ze śliwkami i morelami, • na wierzch ułożyć mięso • przykryć naczynie • Piec 50-60 minut w temperaturze 170 st. • zdjąć przykrywkę i piec ok. 10-15 min termo obieg, do zrumienienia się mięsa. • podawać z ulubionymi dodatkami