Do góry

Dania główne Przepis na:

Kurczak po Wietnamsku

Kurczak po Wietnamsku

Autor:

Przepisów i artykułów: 15 Ocena: 122

Dodano:

Odsłon: 2275

Egzotyczne danie dla wymagających

Składniki

  • pierś z kurczaka, 2
  • sos sojowy, łyżka
  • curry, 1 łyżeczka
  • imbir, pół łyżeczki
  • papryka słodka/ostra, 1 łyżeczka
  • maggi, 4 łyżki
  • cebula czerwona, 1 sztuka
  • cebula zwykła, 1 sztuka
  • czosnek, 2 ząbki
  • pieprz , sól, szcypta
  • oliwa, 2 łyżki
3-4 os. 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Kurczak po Wietnamsku

Przygotowanie

  1. Piersi z kurczaka pokroić na duże kwadraty , sos sojowy , curry , imbir , paprykę , czerwoną cebulę czosnek , pieprz i sól zmieszać z kurczakiem. Pozostawić na ok. 1 godzinę . Najlepiej smakuje gdy marynatę przyrządzimy dzień wcześniej i pozostawimy na noc w lodówce.

  2. Dodać zwykłą cebulę , maggi następnie smażyć na oliwie do momentu gdy kurczak będzie mięciutki.

  3. Ja do kurczaka podaję surówkę z białej kapusty oraz specjalny ryż do sushi .

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń