Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kurczak w brzoskwiniach"
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 67
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 123
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 362
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 67
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 123
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 362
Składniki
Pierś kurczaka umyj i osusz. Przekrój na dwa kotlety, usuń błonki oraz tłuszcz, lekko rozbij tłuczkiem. Posyp solą, pieprzem oraz przyprawą do drobiu. Odstaw na godzinę do lodówki. Następnie usmaż mięso na rozgrzanym oleju z obu stron.
Umyte brzoskwinie pokrój na plastry (ze skórką) i chwilę przesmaż na oleju po kurczaku.
Na każdym kotlecie ułóż ciepłe owoce i po plasterku sera.
Wstaw potrawę do piekarnika rozgrzanego do 180°C i piecz około 5 minut, do czasu, aż ser się roztopi.
Gotowe danie rozłóż na półmisku i serwuj z sałatką z czerwonej kapusty oraz z frytkami.Źródło: Kurier TV